Ons aanbod

Basisonderwijs

Basisonderwijs
Op zoek naar een betoverde verhalenverteller? Jeugdboekenschrijvers en –illustratoren bezoeken scholen door het hele land. In het basisonderwijs zijn dat jaarlijks ruim 1600 bezoeken. Schrijvers vertellen over hun eigen werk, geven creatieve workshops of grappige vertelvoorstellingen voor leerlingen. Zij kunnen een kind dat extra zetje geven om een boek te pakken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren het leuk en leerzaam vinden als ze een schrijver in de klas krijgen. Na afloop willen ze vaker boeken van deze schrijver lezen en zijn ze in het algemeen gemotiveerder om te lezen. Met een bezoek van een schrijver of illustrator werkt u ook aan veel kerndoelen. Via Schrijver op je scherm kan een schrijversbezoek nu ook digitaal.

Kies van de kaart
Op de Menukaart vindt u een overzicht van alle soorten activiteiten die auteurs kunnen doen in de klas. Denk bijvoorbeeld aan voorlezen of een poëzieworkshop. Een schrijver in de klas heeft het meeste impact op de leesmotivatie als het bezoek inhoudelijk goed wordt voorbereid en wordt nabesproken. Kijk hier voor praktische tips voorafgaand, tijdens en na het bezoek.

Ik zag er tegenop dat ik naar de bibliotheek moest, want eerlijk gezegd hield ik niet van lezen. Dat heeft u veranderd, ik lees nu bijna iedere dag!

Brief van leerling groep 8 aan schrijver Annemarie Bon

Handige links