Jeugdliteratuur voor volwassenen 5-08-2019 | Door Redactie

De schrijver/illustrator vertelt

De schrijver/illustrator vertelt

 

Een schrijver of illustrator vertelt over eigen werk en geef een kijkje achter de schermen. Nodig uw favoriete schrijver of illustrator uit voor een inspirerende lezing over de persoon achter de boeken. Hoe ziet het leven van een schrijver eruit, hoe komen verhalen tot stand en hoe maakt een illustrator tekeningen bij een verhaal? Waarom is schrijver zijn het allermooiste beroep van de wereld (aldus Maren Stoffels)? Ze vertellen het u graag!

Voorbeelden
Kinderen of volwassenen, volgens Jozua Douglas stellen ze dezelfde vragen. De vraag die hij het vaakst hoort, is: Waar haal je je ideeën vandaan? Hij vertelt hierover aan de hand van voorleesfragmenten, filmpjes en anekdotes uit zijn leven, want de meeste dingen komen gewoon uit het dagelijks leven. 

Ook Fred Diks geeft graag een kijkje achter de schermen. Naast schrijven doet hij namelijk een heleboel andere dingen, zoals research, overleg, contacten met illustratoren en uitgeverij, maar ook het bevorderen van de leesmotivatie tijdens lezingen voor kinderen.

Aby Hartog is schrijver, tekenaar, uitgever, boekverkoper, prater, praktijkdocent, schrijversvakbondsmens, boekwinkelcoöperatie-voorzitter en -adviseur. Een workshop over taalspelletjes? De inzetbaarheid daarvan thuis of in de klas? Vertellen over zijn schrijf-/teken- praktijk en mijn boeken? Kennisoverdracht over het kinderboekenvak (van schrijver tot uitgever tot boekverkoper? Sparren over wat dan ook? Deze schrijver heeft altijd wel een verhaal klaar.