Maker & Boek 5-08-2019 | Door Redactie

Speciale (muzikale) voorstelling

Speciale (muzikale) voorstelling

Een voorstelling over een boek door een schrijver of illustrator zelf, eventueel met een muzikant of theatermaker. Een schrijver of illustrator vertelt, samen met een muzikant of illustrator en creëert een wereld vol verhalen, muziek en illustraties. Een mooie kennismaking met boeken én theater en een bijzondere ervaring voor kind en leraar.

Verhalen op muziek
Schrijvers werken graag samen met een muzikant om een sprankelende voorstelling rond hun verhalen te maken. Mylo Freeman werkt bijvoorbeeld samen met componist en gitarist Maria Romijn, met wie ze muzikale programma’s aanbiedt rond een aantal van haar prentenboeken. Samen zingen en vertellen zij zich een weg door het prentenboek waarbij de kinderen worden uitgenodigd om mee te zingen, klappen of dansen!

Willemijn de Weerd maakte een educatief programma rond haar boek Papa waar blijf je? samen met violiste Marieke Booy. In de gelijknamige muziekvoorstelling vertellen ze de kinderen wat er in oktober 1944 in hun eigen dorp Putten gebeurde. 

Schrijversvoorstellingen zijn geschikt voor een wat grotere groep leerlingen. Kijk hier voor nog meer auteurstips.

Let op: voor een speciale voorstelling betaalt u meestal hogere kosten. Neem hiervoor contact op met de jeugdafdeling van De Schrijverscentrale.