Stripmakers

Workshop striptekenen van Jan Cleijne. Foto: Thomas Nondh Jansen.

Voor de Schrijverscentrale is 2023 het jaar van de stripmaker. We hebben contact gezocht met de interessantste stripmakers van dit moment en een hele reeks namen aan ons schrijversbestand toegevoegd. Dit jaar zijn zij met korting te boeken, dankzij het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie . Extra reden dus om dit jaar een stripmaker uit te nodigen, bijvoorbeeld voor een lezing, interview, klassenbezoek of workshop.

De meeste stripmakers in ons bestand hebben graphic novels gepubliceerd: het genre waarmee de strip literair volwassen is geworden. Op scholen worden graphic novels steeds vaker geaccepteerd voor de leeslijst. Stripworkshops stimuleren op een originele, aansprekende manier het begrip van verhalen en verteltechnieken. Hoe bouw je een personage op? Hoe druk je emotie uit? Hoe verbeeld je een thema?

Lezingen van stripmakers zijn aantrekkelijk voor publiek, omdat de stripmaker zijn of haar werk op groot scherm kan laten zien: de combinatie van woord en beeld geeft het verhaal een extra dimensie. Qua thematiek lopen graphic novels enorm uiteen. De makers zijn daarom ook te boeken voor allerlei thematische lezingen: van dekolonisatie, racisme en de tweede wereldoorlog tot meditatie, sport en de toekomst.

Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan onze artikelen over de stripmakers:

 

Dit zijn de stripmakers die bij de Schrijverscentrale zijn aangesloten:

 

 

 

 

 

Boek een stripmaker of neem contact op voor meer informatie.

 

Het subsidiebedrag is volledig benut; de kortingsactie is afgelopen.

 

Met dank aan: