Jan Cleijne

Geboortedatum 1977-07-11

Website https://www.jancleijne.nl
Instagram https://www.instagram.com/jancleijne/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: David Meijer

Geboortedatum
1977-07-11

Website
https://www.jancleijne.nl
Instagram
https://www.instagram.com/jancleijne/

toon meer

Illustrator - Stripmaker

Genre
Graphic novel - Prentenboek - Strip

Thema's
Natuur - Sport - Wetenschap - Zingeving

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Lezing - Workshop/masterclass

Campagnes
Stripmakers 2023 - Literatour 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Stripmaker/illustrator Jan Cleijne werkt(e) voor diverse media waaronder de Volkskrant, Rubinstein, Kluitman en de Donald Duck, en als background/concept artist voor diverse (animatie)filmproducties. In 2013 verscheen zijn eerste graphic novel Helden van de Tour - een ode aan de wielrenners uit meer dan 100 jaar Tourgeschiedenis - inmiddels in acht talen uitgebracht. Momenteel werkt hij afwisselend aan diverse boekprojecten waaronder Alles Komt Goed, een geillustreerde encyclopedie over de toekomst van Amsterdam (verschijnt in 2023) en zijn tweede graphic novel Eik (verschijnt in 2024).

Jan vertelt graag voor elk publiek over zijn werk en creatieve processen. Hij was jarenlang docent tekenen en karakterontwerp aan het QANTM college voor gamedesign in Amsterdam en heeft veel ervaring met het verzorgen van workshops (strip)tekenen voor basis-, middelbaar- en beroepsonderwijs. 

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van je keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Verhalen tekenen
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • De schrijver/illustrator vertelt

Media

foto's