Gerrie Hondius

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Egidius Erhorn
toon meer

Fictieschrijver - Stripmaker - Theatermaker

Genre
Autobiografie - Columns - Dagboek - Graphic novel - Kort verhaal - Poëzie - Strip

Thema's
Humor - Liefde - Religie

Activiteiten
Abonnement Schrijver leest voor-video’s - deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Volwassenen

Gerrie Hondius is striptekenaar, theatermaker en auteur. Ze heeft zich breed ontwikkeld op het creatieve vlak, en werkt nu vooral als zandtekenares in theaterproducties en in opdracht. Hondius is een van de initiatiefnemers van Theater de Liefde in Haarlem, waar zij ook huisbespeler is. In 2021 verscheen het boek Altijd Alles, van Egidius Erhorn, over haar leven en werk tot dan toe.

Titels: Als je je niks verbeeldt dan ben je niks (Nijgh & Van Ditmar, 2000), Pindakaas (Oog & Blik, 2002), Ik ben God (Contact, 2009), Ik ontmoette een man (AtlasContact, 2010), Kierewiet (eigen beheer, 2011), Altijd Alles (Uitgeverij Heralda, 2021)

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
Workshops
  • Workshop Verhalen tekenen
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • De schrijver/illustrator vertelt