Jan-Willem Spakman

Geboortedatum 07-07-1992

Geboorteplaats Amersfoort

Website www.wimpiecomics.nl
Facebook https://www.facebook.com/WimpieComics/
Twitter https://twitter.com/WimpieComics
Instagram https://www.instagram.com/wimpiecomics/

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
07-07-1992

Geboorteplaats
Amersfoort

Website
www.wimpiecomics.nl
Facebook
https://www.facebook.com/WimpieComics/
Twitter
https://twitter.com/WimpieComics
Instagram
https://www.instagram.com/wimpiecomics/

toon meer

Genre
Graphic novel - Strip

Thema's
Dieren - Humor

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (video) - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Stripmakers 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

In 2014 studeerde Jan-Willem Spakman (Amersfoort, 1992) af aan ArtEZ in Zwolle in de richting Comic Design. Onder de naam Wimpie Comics tekent Spakman strips en cartoons voor verschillende opdrachtgevers met diverse thema's. Humor is daarin altijd een belangrijk terugkomend element.

Het meest bekend is hij van zijn webcomic Kutbeesten op Facebook en Instagram waarin hij reageert op popcultuur, het alledaagse en op rare voorbeelden uit het dierenrijk. Daarnaast verschijnt er maandelijks een vierpagina-strip met gekke dierenweetjes voor het wetenschapsblad Quest Junior en geeft hij workshops striptekenen op basis- en middelbare scholen. Tenslotte geeft hij lessen in tekenen, schilderen en striptekenen in het kunst- en cultuurcentrum het Clockhuys in Haren.

In 2017 debuteerde hij met het verzamelalbum van zijn webcomic Wimpie Comics genaamd  ''Recht uit de Ondergrond'' bij uitgeverij Syndikaat. In 2018 won hij de Bronzen Kroontjespen voor jong talent van het Stripschap. Mei 2019 verscheen het eerste deel van ‘Kutbeesten’ met daarin de populaire dierenstrips van zijn hand. In datzelfde jaar verscheen ook 'Helemaal Wild!', een bundeling van zijn maandelijkse strips in Quest Junior. Hij ontving hiervoor in 2020 de Stripschapspenning voor beste Jeugdalbum van 2019.

Instagram

Facebook

Publicaties

Helemaal Wild! 3
2021, Uitgeverijen overig
Graphic Novel - Strip
Kutbeesten deel II
2021, Uitgeverijen overig
Graphic Novel - Strip
Helemaal Wild! 2
2020, Uitgeverijen overig
Strip
Kutbeesten, de verzamelde werken
2019, Uitgeverijen overig
Strip
Helemaal Wild! 1
2019, Uitgeverijen overig
Strip
Recht uit de Ondergrond
2017, Uitgeverijen overig
Strip

Media

foto's

video's