Ons aanbod

Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs
Uit het onderzoek Dichter bij de schrijver, dichter bij lezen (2018), blijkt dat wereldwijd schrijvers worden uitgenodigd op scholen om lezen een impuls te geven. Ook in Nederland groeit de vraag naar schrijversbezoeken in het voorgezet onderwijs, het zijn er inmiddels 1000 per jaar. Van het vmbo tot het gymnasium, van de brugklas tot de eindexamenklas: er is altijd een schrijver die bij de klas past. Een schrijversbezoek kan ook online plaatsvinden.

Heeft u een klas met weinig gemotiveerde lezers? De specialisten van de Schrijverscentrale kunnen u precies vertellen welke schrijvers de uitdaging aangaan om ze aan het lezen te krijgen. Veel auteurs bieden actieve bezoeken aan: van voorlezen, zelf verhaal of rap bedenken, tot gedichten schrijven. U kunt via ons ook spoken word-artiesten boeken die met uw leerlingen creatief aan de slag gaan met taal. Zo verleiden schrijvers jongeren die niet zo vaak met een boek in aanraking komen tot lezen.

Boek een schrijver met CJP Cultuurkaart
Met de Cultuurkaart kunnen scholen culturele activiteiten boeken bij instellingen die bij CJP zijn aangesloten. Een auteursbezoek via de Schrijverscentrale is ook te bekostigen uit dit budget. 

Het cultuurkaart-budget is vanaf 1 januari 2022 een kalenderjaar geldig in plaats van een schooljaar.

Ik wil ze laten zien dat de wereld groot is en dat ze daar hun plekje in kunnen vinden, ongeacht hun interesse of achtergrond

 

Onias Landveld

Leer de schrijver kennen