Ons aanbod

Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs
Uit het onderzoek Dichter bij de schrijver, dichter bij lezen (2018), blijkt dat wereldwijd schrijvers worden uitgenodigd op scholen om lezen een impuls te geven. Ook in Nederland groeit de vraag naar schrijversbezoeken in het voorgezet onderwijs, het zijn er inmiddels 1000 per jaar. Van het vmbo tot het gymnasium, van de brugklas tot de eindexamenklas: er is altijd een schrijver die bij de klas past. Via Schrijver op je scherm kan een schrijversbezoek nu ook digitaal.

Heeft u een klas met weinig gemotiveerde lezers? De specialisten van De Schrijverscentrale kunnen u precies vertellen welke schrijvers de uitdaging aangaan om ze aan het lezen te krijgen. Veel auteurs bieden actieve bezoeken aan: van voorlezen, zelf verhaal of rap bedenken, tot gedichten schrijven. U kunt ons ook spoken word-artiesten boeken die met uw leerlingen creatief aan de slag gaan met taal. Zo verleiden schrijvers jongeren die niet zo vaak met een boek in aanraking komen tot lezen.

Boek een schrijver met CJP Cultuurkaart
Het restant Cultuurkaart-budget van schooljaar 2019-2020 wordt bij de scholen die in 2020-2021 weer deelnemen aan de Cultuurkaart overgeheveld naar Cultuurkaartjaar 2020-2021.  Het kan dus samen met het nieuwe tegoed het gehele Cultuurkaartjaar besteed worden.

Daarnaast gaan we vanaf 1 januari 2022 over op een kalenderjaar. Dit betekent dat Cultuurkaartjaar 2020-2021 twee maanden langer duurt, namelijk tot 31 december 2021.

Ik wil ze laten zien dat de wereld groot is en dat ze daar hun plekje in kunnen vinden, ongeacht hun interesse of achtergrond

 

Onias Landveld