toon meer

Stripmaker

Genre
Graphic novel - Strip

Thema's
Dieren - Familie - Geschiedenis - Humor - Oorlog - Racisme - Rouw - Tweede Wereldoorlog - Vriendschap - Vrijheid

Campagnes
Stripmakers 2023 - Geschiedenisschrijver in de les 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Al vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden kon je me tekenend aan de eettafel vinden. Verhalen bedenken en die tekenen ben ik pas op latere leeftijd gaan doen. Inmiddels heb ik een aantal graphic novels op mijn naam staan.

Ik houd ervan verhalen te vertellen die mensen raken. Op zoek te gaan naar het 'grote' in het 'kleine'. Dat leg ik vast in een heldere stijl waarvoor ik schatplichtig ben aan stripauteurs die ik bewonder: Yves Chaland, Joost Swarte, Seth en Chris Ware.

Een klein momentje van geluk kan van een gewone dag een bijzonder dag maken. En ze liggen vaak vlakbij...                                                                           In het kader van de Kinderboekenweek 2023 kan ik kinderen, aan de hand van mijn Herinneringen-drieluik, laten ontdekken dat klein geluk (en soms klein verdriet) vaak dichtbij huis ligt. In de Pdf 'Klein Geluk' kun je er meer over lezen. Ik kom graag naar jullie school om mijn kleine gelukjes te delen ensamen met de kinderen hun 'Kleine Geluk' te te tekenen!

Daarnaast kom ik graag op scholen, in bibliotheken, winkels en bij leesclubs om bijvoorbeeld een interactieve workshop te geven over morele dilemma's, zoals die waar de jongeren in mijn tweeluik Scherven en Littekens mee te maken krijgen. Een lezing over de historische achtergrond van mijn graphic novels of de eerste stappen van het zelf maken van een strip. Mogelijkheden genoeg!

 

Media

foto's

Fotograaf: Thijs van Mastrigt