Abe Borst

Geboortedatum 22-11-1989

Geboorteplaats Alkmaar

Website squabe.nl
Instagram abe_borst

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Myrte Ydema

Geboortedatum
22-11-1989

Geboorteplaats
Alkmaar

Website
squabe.nl
Instagram
abe_borst

toon meer

Illustrator - Stripmaker

Genre
Autobiografie - Dagboek - Jeugdboek - Non-fictie - Strip

Thema's
Dieren - Identiteit - Kunst - LHBTI - Onderwijs

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Stripmakers 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Abe Borst heeft een grote liefde beeld en verhaal, hierom is hij ook stripmaker en illustrator geworden. Hij helpt mensen en organisaties complexe informatie overzichtelijk en benaderbaar te maken door de rode draard te zoeken en deze visueel aan te wijzen. Dit neemt de vorm aan van infographics en live-teken sessies.

Op de momenten dat organisaties niet om zijn hulp vragen duikt hij de strips in. Zo maakt hij wekelijks in samenwerking met Ype Driessen de kinderstrips Zoo & Zo voor de Kidsweek. Heeft hij zijn avonturen in de keuken met Esther van de Bund vast gelegd in de kookboekstrip Smikkelen & Smullen. En heeft hij lange tijd zijn dagelijkse worstelingen met de dagelijksheid vastgelegd in zijn dagboekstrips genaamd Squabe.

Omdat Abe altijd zoekt naar nieuwe manieren om bezig te gaan met beeld en verhaal heeft hij ervaring opgedaan in het geven van workshops en lezingen aan diverse doelgroepen en houdt hij er ook van om zijn strips voor te lezen.

Dus vraag Abe voor live-teken kunsten, lezingen en workshops over diverse onderwerpen.

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Verhalen tekenen
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • De schrijver/illustrator vertelt
  • Praktisch aan de slag
  • Vakoverstijgend lezen

Publicaties

Smikkelen & Smullen
2017, Uitgeverijen overig
Strip
Squabe
2014, Uitgeverijen overig
Autobiografie