Spoken Word

U kunt bij De Schrijverscentrale ook spoken word-artiesten boeken. Op spoken word-boekingen geldt een speciale kortingsactie tot en met december 2021, mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Spoken word is performancekunst die elementen van poëzie, storytelling en rap combineert. Het genre heeft in de afgelopen tien jaar een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt en is inmiddels niet meer weg te denken van de literaire podia.

Spoken word-artiesten kunnen geboekt worden voor optredens, interviews en schoolbezoeken (workshops). Voor poëziefestivals en andere podia zijn deze performers een dynamische aanvulling op de traditionele line-up, waarmee een nieuw en jong publiek kan worden bereikt. Op middelbare scholen staan spoken word-artiesten bekend als vaardige workshopdocenten. Ze kunnen doorgaans alle niveaus aan. Sommigen gaan vooral graag naar het vmbo.

Tot en met december 2022 geldt voor spoken word-boekingen een speciale korting, mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds*. De korting geldt zowel voor optredens/interviews als voor schoolbezoeken. Neem contact met ons op voor meer informatie over de tarieven.

Benieuwd? Er is een prachtig filmpje gemaakt van spoken word-optredens op scholen dat u een mooie indruk geeft. Of bekijk onze flyer.Om de kwaliteit van de artiesten te garanderen, werken wij samen met gerenommeerde scouts uit de spoken word-wereld. In schooljaar 2020/21 en 2021/22 zijn dat Roziena Salihu en Derek Otte. Hieronder vindt u de performers die op dit moment te boeken zijn. Deze lijst zal in de komende jaren worden aangevuld met nieuw talent.

Workshops en optredens:

Siham Amghar

Lev Avitan
Dorothy Blokland
Gershwin Bonevacia
Dean Bowen
Luan Buleshkaj
Sjaan Flikweert
Jörgen Gario
Neusa Gomes
Myron Hamming
Maame Hammond
Mariana Hirschfeld
Joost van Kersbergen
Manu van Kersbergen
Elten Kiene
Tyler Koudijzer
Onias Landveld
Charlotte de Raad
Rachel Rumai Diaz
Roziena Salihu
Kay Slice
Naomi Veldwijk
Tato Wesselo
Daniëlle Zawadi
 

Alleen optredens:

Babs Gons
Smita James
Ike Krijnen
Jesse Laport
Marco Martens


Op de foto: Dorothy Blokland

*Deze actie kan niet worden gecombineerd met de korting voor de Boek een dichter-actie. De actie kan wel gecombineerd worden met de korting op een online bezoek via Schrijver op je scherm.

In samenwerking met:


bel ons voor een advies