Manouk de Weert

Geboortedatum 1989-06-23

Geboorteplaats Halsteren

Website www.blancpage.nl
Instagram manoukdeweert

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Rosa Meininger

Geboortedatum
1989-06-23

Geboorteplaats
Halsteren

Website
www.blancpage.nl
Instagram
manoukdeweert

toon meer

Dichter - Spoken word-artist

Genre
Poëzie

Thema's
Diversiteit - Liefde - Verslaving - Vrijheid - Zingeving

Subthema's
Dak- en thuisloosheid

Activiteiten
Schrijfopdracht - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Spelen met woorden en creëren is wat Manouk doet. Altijd recht uit haar hart, omdat het eruit moet, omdat het haar raakt, vanuit fascinatie, vanuit zintuigelijke prikkeling en altijd vanuit een diepere verbinding. Ze slaat de brug tussen voelen en vertellen en probeert daarmee de complexiteit van diversiteit in de samenleving en onduidelijke gevoelens te onthullen.

Eigenlijk is er altijd wel iets om over te schrijven, maar ze heeft een voorliefde om met en voor de ''underdogs'' impact te maken. Ze herkent zich in onafhankelijke avonturiers die ontzettend eigenwijs zijn, maar ook het gevoel hebben nergens echt bij te horen. Ze is initiatiefnemer van podium & expositie 'Uit je Dak!', waarmee ze een organische, spontane en noodzakelijke samenwerking creëert tussen (voormalig) dak- en thuisloze mensen en kunstenaars om op basis van compassie en maatschappelijke betrokkenheid allerhande mensen van de wieg tot het graf te ondersteunen en te inspireren. Ze vertellen verhalen over dakloosheid en kwetsbaarheid, maken samen kunst en geven het via exposities terug aan de stad Breda. Hiermee wil ze mensen met een kwetsbaarheid uit hun isolement halen, talenten ontwikkelen, sociale cohesie versterken en stigma's doorbreken. 

Activiteiten

Deze activiteiten kan Manouk de Weert uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Workshop Poëzie en verbeelding

Iedereen is een dichter

Spelen met woorden en taal. Op een enthousiasmerende manier laat de dichter zien hoe leuk het is om gedichten te lezen en te schrijven.

Leerjaar 3 t/m 8 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Workshop Dichten

Iedereen is een dichter

Op zoek naar een ritme, spelen met woorden, zinnen laten zingen. Schrijf een gedicht onder de begeleiding van de dichter.

Leerjaar 1 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO

Meer informatie over auteursbezoeken in het voortgezet onderwijs