Sarah Ben Messaoud

Geboorteplaats Blaricum

Instagram https://www.instagram.com/sarahben.svg/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Rosa Quist

Geboorteplaats
Blaricum

Instagram
https://www.instagram.com/sarahben.svg/

toon meer

Dichter - Spoken word-artist

Genre
Poëzie - Spoken Word - Young adult

Thema's
Diversiteit - Duurzaamheid - Geschiedenis - Identiteit - Kunst - Liefde - Seksualiteit - Technologie

Subthema's
Digital Design - Sociologie

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Schrijfopdracht - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Sarah Ben Messaoud (1994) is een nieuwsgierig en didactisch creatief die enthousiast wordt van performen en ontwerpen. Naast spoken-word artiest, is ze socioloog i.o. en docent Digital Design aan de hogeschool.

Ze schrijft en performt gedichten over maatschappelijke en identiteitsgerelateerde onderwerpen: queer relaties, code-switchen en lichaamshaar als voorbeeld. Met haar spoken word heeft ze op diverse podia gestaan: Gemeente Amsterdam, Museumnacht, Mensen Zeggen Dingen, Theater van Deyssel (Frascati) en Melkweg Expo. Daarnaast heeft ze voordrachten gegeven bij NPO Radio 1 waaronder een ode aan Amsterdam Nieuw-West en sprak ze haar zorgen uit over de aardbeving in Marokko. 


Workshop: Kwijt op papier
"De liefde voor taal ontwikkelde zich toen ik kennis maakte met muziek van Nina Simone en Kendrick Lamar. Zij vertaalden hun emoties over met ritme en structuur om hun boodschap over te brengen bij het publiek. In deze interactieve workshop ‘Kwijt op papier’ leren deelnemers poëzie, spoken word of rap schrijven door hun favoriete artiest onder de loep te nemen."

Technologie en de maatschappij
Met haar expertise in Experience Design, speculeert ze graag over de toekomst van technologie in verhouding met het individu en/of de maatschappij.