Martin Rombouts

Geboortedatum 14-09-1992

Geboorteplaats Rotterdam

Website www.martinrombouts.nl
Facebook http://facebook.com/martin.rombouts28
Twitter http://twitter.com/MartinRombouts
Instagram http://instagram.com/MartinRombouts

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Jante Wortel

Geboortedatum
14-09-1992

Geboorteplaats
Rotterdam

Website
www.martinrombouts.nl
Facebook
http://facebook.com/martin.rombouts28
Twitter
http://twitter.com/MartinRombouts
Instagram
http://instagram.com/MartinRombouts

toon meer

Dichter - Fictieschrijver - Non-fictieschrijver - Spoken word-artist - Theatermaker

Genre
Autobiografie - Essays - Kort verhaal - Muzikale voorstelling - Non-fictie - Poëzie - Reisverhaal - Spoken Word - Toneel

Thema's
Diversiteit - Economie - Familie - Geld - Identiteit - Kunst - Liefde - Politiek - Robotisering - Rouw - Technologie - Zingeving

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Overig - Presentatie - Schrijfopdracht - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Martin Rombouts (1992) is schrijver, theatermaker en performer. Zijn werk is een onderzoek naar het nu, naar de verhalen en krachten die ons leven vormgeven. Hij heeft een bijzondere interesse voor economie, liefde, macht, rouw en het leger.

Rombouts studeerde Creative Writing aan ArtEZ, waar hij afstudeerde met de novelle. I want to climb the mountain, over een mysterieuze dode man op een heuvel buiten Manchester. Op basis van de treinkaartjes in de man zijn broekzaak, maakte hij precies een jaar na diens overlijden dezelfde reis. Hij werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en het Art/Science Honours Programme van het KNAW en de Akademie van Kunsten.

Sinds zijn afstuderen werkt Rombouts op het snijvlak van literatuur, theater en nieuwe media.  Hij maakte de voorstelling Poetic Resistance, de kookprogramma’s Het Kookeiland en De Eilandproef. In zijn residentie bij Woord900 onderzocht hij zijn omgeving en rouwproces in dialoog met door kunstmatige intelligentie gegenereerde afbeeldingen.

Rombouts is lid van BOYBAND, de literaire boyband. Met hun eerste voorstelling speelden ze op Lowlands, Wintertuinfestival en Poetry International. In januari 2023 presenteerden zij hun eerste album: In Canon, dat te luisteren is in alle streamingsapps.

In 2023 won Martin De Slimste Mens (KRONCRV).

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van je keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
  • Speciale (muzikale) voorstelling
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
  • Workshop Poëzie en verbeelding
Jeugdliteratuur voor volwassenen