toon meer

Spoken word-artist

Genre
Biografie - Fantasy - Spoken Word - Young adult

Thema's
Afrika - Beroepen - Europa - Familie - Mediawijsheid - Ouderschap - Vriendschap

Subthema's
Mindset • (On)mogelijk • Creatieve gedachte •

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Lezing - Overig - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Benna Mensah is een schrijver, danser, artiest en motivatiespreker die de focus legt op zelfontplooiing en zelfontwikkeling, met als doel anderen aan te moedigen hetzelfde te doen. Hij spoort aan om te durven dromen en jezelf te uiten door nieuwe dingen uit te proberen en consistent te blijven in datgene wat je leuk vindt. Of het nu gaat om observeren of uitvoeren, het belangrijkste is plezier hebben en tijd vrijmaken voor wat je leuk vindt. Benna omarmt de methodiek 'Growth Mindset' die ontwikkelt is door de Amerikaanse Psychologe Carol S. Dweck. Wat ontdekte ze? Niet alleen onze talenten en vaardigheden zorgen voor succes. Het hangt ook af van onze mindset en onze denkstijl (https://wij-leren.nl/mindset-talent.php). Benna zijn missie is dan ook iedereen aan te moedigen bij het verkennen van hun passies, het vormen van hun identiteit en het uiten van creativiteit in allerlei artistieke vormen.

Tijdens het schrijven van zijn boek, getiteld "Liegen totdat je gelooft", heeft hij delen voorgedragen. Omdat hij deze vaak heeft herhaald zijn sommige hoofdstukken in zijn geheugen gegrift. Hieruit ontstond spontaan een vorm van Spoken Word, waarbij hij zichzelf uitdaagde om de tekst voor te dragen terwijl hij danste (Breakdance/Breaking). Dit heeft geleid tot iets nieuws: ''Breaking With Words''. De naam Breaking With Words is ontstaan tijdens een inspirerend gesprek met Sherlock Telgt, een zeer getalenteerde artiest die zich inzet voor de jeugd en hun toekomst.

Wat houdt Breaking With Words precies in? 
Maak kennis met deze vernieuwende kunstvorm, waarin de woorden die hij spreekt ineens een nieuwe betekenis krijgen, een nieuwe dimensie. Hierdoor danst hij op de woorden die hij uitspreekt, wat resulteert in een unieke ervaring. (Klik hier voor een impressie van Breaking With Words) Door Benna op deze manier te zien, leer je hem nog beter kennen en ontdek je dat er geen grens is aan het ontplooien van je eigen vaardigheden. Benna geeft dit  unieke concept ook in de vorm van een workshop. Hier gaan de deelnemers zelf aan de slag met woorden uitspreken gecombineerd met een dansvorm waar zij zich prettig bij voelen. 

Het NJI heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de mentale problemen onder jongeren. Hieruit blijkt een significante stijging. 44% van de jongeren voelen zich geregeld eenzaam of angstig (https://www.nji.nl/cijfers/welbevinden). Benna maakt zich zorgen om deze stijging. Mede omdat hij zelf vader is van een dochter voelt hij de noodzaak om mensen bewust te maken om te blijven investeren in de toekomst en de jeugd! 

Media

video's

externe webpagina's