Sophie Zeestraten

Geboorteplaats Curacao

Website www.sophiezeestraten.nl
Facebook Sophie Zeestraten
Instagram @sophie_zeestraten en @moederziel_hetboek

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Petra Hoogerbrug (in opdracht van Libelle)

Geboorteplaats
Curacao

Website
www.sophiezeestraten.nl
Facebook
Sophie Zeestraten
Instagram
@sophie_zeestraten en @moederziel_hetboek

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Boekverfilming - Columns - Autobiografie - Non-fictie

Thema's
Ouderschap - Vriendschap - Psychologie - Gezondheid - Filosofie - Liefde - Rouw - Familie

Activiteiten
Schrijfopdracht - Lezing - Abonnement Schrijver leest voor-video’s - deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Jurylidmaatschap - Groepsbezoek (Jeugd) - Presentatie - Workshop/masterclass - Signeersessie - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Vijf jaar is Sophie als haar moeder van de ene op de andere dag haar gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling op school en vliegt ze in no time door haar studie. Eenmaal volwassen heeft ze alles wat ze zich kan wensen: een goede baan, een mooi huis, een lieve man en twee prachtige dochters... maar toch is daar altijd het gevoel van gemis.

Als Sophie op haar veertigste een burn-out heeft, besluit ze het contact met haar moeder te herstellen. Pijnlijke en hoopvolle nieuwe inzichten over vroeger komen aan het licht; het zijn de puzzelstukken die Sophie in staat stellen haar verleden en zichzelf te accepteren.

‘Ik hoop dat mijn verhaal je bewust maakt van de veer- kracht die ieder mens heeft op de momenten dat het leven je uitdaagt. Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben wél allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’

Sophie Zeestraten (1974) studeerde rechten en werkte jarenlang in de advocatuur en bij de overheid. Tegenwoordig heeft ze haar eigen therapie- en coachingspraktijk. Ze woont met haar gezin in Den Haag.

Publicaties

Moederziel
2020, Ambo Anthos Uitgevers

Media