Thomas van Aalten

Geboortedatum 26-09-1978

Geboorteplaats Huissen

Website http://www.thomasvanaalten.nl
Facebook https://www.facebook.com/thomasvaalten/

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
26-09-1978

Geboorteplaats
Huissen

Website
http://www.thomasvanaalten.nl
Facebook
https://www.facebook.com/thomasvaalten/

toon meer

Non-fictieschrijver - Fictieschrijver

Genre
Journalistiek - Essays - Roman - Non-fictie - Historische roman - Columns

Thema's
Geschiedenis - Europa

Subthema's
Jaren 50-90, moderne geschiedenis, populaire cultuur

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Presentatie - Lezing - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde)

Leeftijdsgroepen
Senioren - Volwassenen - Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Thomas van Aalten (1978) publiceert al bijna 20 jaar verhalen en romans. Zijn roman De Schuldigen (2011) werd genomineerd voor zowel de Libris als de AKO Literatuurprijs. Het lijvige familie-epos Leeuwenstrijd (2014) werd getipt door het DWDD boekenpanel en zijn laatste boek Henry! Roman over de tijdschriftenwereld (2016) stond op de shortlist van de BNG Literatuurprijs. Leeuwenstrijd werd aan docenten Nederlands uitgedeeld op de Dag van het Literatuuronderwijs.

Naast zijn fictiewerk schreef Van Aalten columns en journalistieke artikelen voor Folia, Het Parool, NPO Radio 1 en de Volkskrant.

Van Aalten werkt in het dagelijks leven als docent en teamleider aan de opleiding Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft veel ervaring in het spreken voor grote groepen en het bedenken van originele werkvormen om leerlingen en studenten met uiteenlopende achtergronden mee te krijgen in de liefde voor tekst en taal.

Media

foto's