Natasja Admiraal

Geboortedatum 16-07-1986

Geboorteplaats Amsterdam

Website https://www.natasja-admiraal.com/
Instagram https://www.instagram.com/het_modeabc_kinderboek/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Michel Zoeter

Geboortedatum
16-07-1986

Geboorteplaats
Amsterdam

Website
https://www.natasja-admiraal.com/
Instagram
https://www.instagram.com/het_modeabc_kinderboek/

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Journalistiek - Kinderboek - Non-fictie

Thema's
Kunst - Identiteit - Humor - Geschiedenis - Duurzaamheid - Diversiteit

Subthema's
Mode - Kleding - Modegeschiedenis

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Presentatie - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Lezing - Jurylidmaatschap - Interview (als geïnterviewde) - Internetactiviteit - Groepsbezoek (Jeugd)

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Kleuters - Peuters - Senioren - Volwassenen

Natasja Admiraal is modejournalist. In 2021 verscheen bij Waanders Uitgevers haar eerste kinderboek Mode ABC, van All Star tot zonneklep, met illustraties van Jelle Post. 

Mode ABC is een verrassend én vrolijk modeboek voor kinderen. Het vertelt de verhalen achter bijzondere – of juist doodgewone – kledingstukken en accessoires. Van historische kledingstukken tot de laatste trends op het schoolplein. Van de oer-Hollandse klomp tot de Schotse kilt en de Japanse kimono. Op een inhoudelijke manier en met de nodige humor laat Natasja Admiraal kinderen kennis maken met de ontwikkeling en veelzijdigheid van mode. Zowel jongens als meisjes – maar ook hun ouders en opa’s en oma’s – zullen plezier aan het boek beleven en zich verbazen over de diversiteit van mode en kleding.

Natasja Admiraal is inzetbaar voor verschillende leeftijdsgroepen. Met haar enthousiaste manier van vertellen maakte ze haar publiek warm voor mode, kleding en de interessante verhalen die daarachter schuilgaan.

Een greep uit de mogelijkheden:

Programma 1 (Groep 5, 6, 7 en 8) 
Wie vond de spijkerbroek uit? Waar komt het woord sneaker vandaan? Wat is een crinoline? Ik begin met voorlezen uit Mode ABC, van All Star tot zonneklep, waarbij de illustraties worden getoond op het beeldscherm of digibord. Daarna bespreken we belangrijke vragen als: waarom dragen we eigenlijk kleding? Ook is er ruimte voor de kinderen om over hun eigen ervaringen met mode te vertellen. Wat is hun favoriete kledingstuk en waarom? Zijn ze wel eens naar een modetentoonstelling geweest? We eindigen met een verrassende mode-quiz met ‘petje op, petje af’ vragen en als er tijd over is gaan we aan de slag met een mode-doe-opdracht.

Programma 1 (Groep 3 en 4) 
Wat is er nou leuker dan verkleden? Ik arriveer met een koffer vol kledingstukken en accessoires. Elk kind mag iets uitkiezen om aan te trekken. Maar het is niet zomaar een verkleedfeestje, want over ieder kledingstuk is wel iets bijzonders te vertellen! Ik lees voor uit Mode ABC, van All Star tot zonneklep, waarbij de illustraties worden getoond op het beeldscherm of digibord. Waarom dragen piraten een ooglapje? Droegen cowboys echt cowboyhoeden? En hoe zagen schooltassen er 200 jaar geleden uit? We eindigen met een verrassende mode-quiz met ‘petje op, petje af’ vragen en als er tijd over is gaan we aan de slag met een mode-doe-opdracht.

www.natasja-admiraal.com


 

Publicaties

Mode ABC, van All Star tot zonneklep
2021, Waanders
Kinder- of jeugdboek
Transformers - Claes Iversen
2020, Waanders

Media

foto's

externe webpagina's