Natasja Admiraal

Geboortedatum 1986-07-16

Geboorteplaats Amsterdam

Website https://www.natasja-admiraal.com/
Instagram https://www.instagram.com/schrijvernatasjaadmiraal

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Michel Zoeter

Geboortedatum
1986-07-16

Geboorteplaats
Amsterdam

Website
https://www.natasja-admiraal.com/
Instagram
https://www.instagram.com/schrijvernatasjaadmiraal

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Journalistiek - Kinderboek - Non-fictie - Young adult

Thema's
Dieren - Diversiteit - Duurzaamheid - Familie - Geschiedenis - Humor - Identiteit - Kunst - Liefde - Natuur - Religie

Subthema's
Mode - Kleding - Kapsels - Haardrachten - Modegeschiedenis

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Kleuters - Peuters - Senioren - Volwassenen

Natasja Admiraal is modejournalist en schrijver. In 2021 verscheen bij Waanders Uitgevers haar eerste kinderboek Mode ABC, van All Star tot zonneklepmet illustraties van Jelle F. Post. Haar tweede boek Haar - 150 kapsels, snorren en baarden ligt sinds mei 2023 in de winkel. 

Natasja bezoekt met regelmaat basisscholen, bibliotheken en boekwinkels om te vertellen over haar boeken en inspirerende workshops te geven. Ze is inzetbaar voor verschillende leeftijdsgroepen. Op een enthousiaste manier maakt ze haar publiek warm voor mode, kleding, kapsels en de interessante verhalen die daarachter schuilgaan. Door het publiek hier actief bij te betrekken en hen ook creatief aan het werk te zetten wordt het een onvergetelijke belevingsles. 

Rond Mode ABC ontwikkelde Natasja verschillende lesprogramma's, zoals de speciaal voor Kinderboekenweek 2024 ontwikkelde themales 'Ik bepaal zélf wat ik draag!'. De klas maakt op een speelse manier kennis met de verhalen achter bijzondere – of juist doodgewone – kledingstukken en accessoires. Van historische kledingstukken tot de laatste trends op het schoolplein. Ook haar nieuwste boek Haar met 150 kapsels, snorren en baarden biedt volop gespreksstof. Over identiteit, jezelf zijn en over de rol van mode in de maatschappij. Zowel jongens als meisjes beleven veel plezier aan een schrijversbezoek van Natasja. Hun kijk op mode, kleding en kapsels zal nooit meer hetzelfde zijn!

Scroll naar beneden voor de verschillende activiteiten die Natasja kan uitvoeren tijdens een schrijversbezoek.  

Referenties

"Vandaag kregen wij in groep 7 bezoek van schrijfster Natasja Admiraal. Zij heeft het boek ‘Mode ABC’ geschreven en is nu bezig met een nieuw boek over haar. Dit boek komt van het voorjaar uit, wij kregen al een sneak preview! Ook werden we aan het werk gezet. We gingen aan de slag met tijdschriften om zelf een modeontwerp te maken. Scheuren, knippen, plakken... composities maken. Fantasievolle creaties of juist heel realistisch. Er zijn hele gave creaties te bewonderen bij ons in het lokaal."
Sanne Dekker, leerkracht groep 7 bij basisschool Het Kompas in Hoorn

"Prachtig project: zo verzorgd, creatief, speels en toepasbaar op alle klassen van groep 1 tot 8. Wat een gedrevenheid! Ode aan creatief denken."
Sandra de Weijze, beeldend kunstenaar en schrijver over het Mode ABC-programma tijdens de Kinderboekenweek 

“Mooie presentatie en goede combinatie van vertellen en doen. Door de vragen die Natasja stelde voelden de kinderen zich heel betrokken. Ze wilden graag door, ook toen de pauze eigenlijk al begonnen was.”
Juf Karen, leerkracht groep 7 bij basisschool De Boemerang in Utrecht

“Erg goede opbouw. De kinderen waren geboeid, heel erg betrokken en hadden veel vragen. Ook de quiz vonden ze erg leuk. Na de presentatie gingen ze bij Natasja staan om nog even ‘live’ naar het boek te kijken en vragen aan haar te stellen.”
Andrea Koopmans, leerkracht groep 7 bij Basisschool De Cirkel in Haarlem

“De kinderen vonden het interessant, grappig, bijzonder en speciaal. Ook de kleding uit andere landen vonden ze erg leuk. Natasja vertelde enthousiast en de mode-quiz aan het eind sloeg echt aan. Ook was er veel interactie: de kinderen mochten hun ‘zegje’ doen, waarbij Natasja goed luisterde en op hen in ging. Zonde dat de tijd om was, want er was zoveel interesse!”
Isabelle Schollmann, leerkracht groep 7/8 bij Basisschool De Cirkel in Haarlem


"Op 11 november was ik bij de boekpresentatie van het Mode ABC, geschreven door mijn vriendin Natasja Admiraal. En ik was daar niet zomaar, ik was uitgenodigd met mijn groep 7/8 van basisschool de Prinses Beatrixschool in Heemstede. Omdat het een kinderboek is, had Natasja ons uitgenodigd om erbij te zijn. En wat was het leuk! De kinderen vonden het geweldig om mee te maken. Ook de quiz over mode die Natasja en ik hadden gemaakt sloeg zo goed aan. Het was een hele belevenis en de leerlingen hadden een topochtend!"
Tahnee Jimmink, leerkracht Prinses Beatrixschool in Heemstede

www.natasja-admiraal.com

Activiteiten

Deze activiteiten kan Natasja Admiraal uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Kinderboekenweek 2024

Ik bepaal zélf wat ik draag!

Wie is er niet graag lekker eigenwijs? Twee verschillende sokken? Of een opvallend kapsel? Waarom ook niet! Mode is iets heel persoonlijks: met je kleding laat je zien wie je bent. Aan de hand van mijn boeken ‘Mode ABC’ en ‘Haar’ ontdekken we met de hele klas hoe mooi het is om een tikkeltje tegendraads te zijn. In het tweede deel van de les trekken alle leerlingen de stoute schoenen aan en maken zelf een eigen(wijze) modecreatie.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool
Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

Als je haar maar goed zit

Dit modecollege laat je anders kijken naar iets alledaags als kleding en kapsels. Aan de hand van mijn boeken ‘Mode ABC’ en ‘Haar’ gaan we met de klas in gesprek. Waar komen die spijkerbroek, sneakers en hoodies eigenlijk vandaan? En wat vertelt jouw kapsel over wie je bent? Daarna verandert de klas in een haarstudio en ontwerpt elke leerling een fantasiekapsel, gebruik makend van materialen als wol, vilt, chenilledraad, papier en lint.

Leerjaar 1 t/m 8 Basisschool
Themabezoek in de klas

Groene mode: een echte trend

Bloemen, planten, bijen: de natuur is een bron van inspiratie voor modeontwerpers. Daarnaast is ‘groene mode’ een trend. Ontwerpers verzinnen creatieve oplossingen om zuiniger te zijn op onze planeet. Wat dacht je van een sneaker gemaakt van appelschillen? Aan de hand van mijn boek ‘Mode ABC’ neem ik kinderen mee in de wondere wereld van (duurzame) mode. Daarna volgt een creatieve een ontwerp-opdracht met natuurlijke materialen.

Leerjaar 3 t/m 8 Basisschool
Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

Een koffer vol verhalen

Speciaal voor de kleuterklassen heb ik een speels programma ontwikkeld rond mijn boek 'Mode ABC'. Uit mijn vintage koffer tover ik allerlei kledingstukken en accessoires tevoorschijn, van een boa van veren tot vrolijke kikkerlaarsjes. Met behulp van raadspelletjes, muziek, geluiden en beweegopdrachten breng ik de verhalen achter deze voorwerpen tot leven. In het tweede deel van de les maken de kleuters allemaal hun eigen feesthoed.

Leerjaar 1 t/m 3 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Publicaties

Haar - 150 kapsels, snorren en baarden
2023, Waanders
Informatief - Kinder- of jeugdboek - Non-fictie
Mode ABC, van All Star tot zonneklep
2021, Waanders
Kinder- of jeugdboek
Transformers - Claes Iversen
2020, Waanders

Media