Martien van Agtmaal

Geboortedatum 1976-01-20

Geboorteplaats Bergen op Zoom

Website https://www.martienvanagtmaal.nl
Twitter https://www.twitter.com/@M10vanAgtmaal
Instagram https://www.instagram.com/martienvanagtmaal/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Annaleen Louwes

Geboortedatum
1976-01-20

Geboorteplaats
Bergen op Zoom

Website
https://www.martienvanagtmaal.nl
Twitter
https://www.twitter.com/@M10vanAgtmaal
Instagram
https://www.instagram.com/martienvanagtmaal/

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Essays - Roman

Thema's
Beroepen - Humor - Identiteit - Kunst - Liefde - Vriendschap

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - online activiteit (livestream) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Martien van Agtmaal (1976) studeerde industrieel ontwerpen in Delft en Parijs en Nederlands in Amsterdam. Hij is werkzaam als illustrator en redacteur bij de literaire website De Optimist en het essayistenplatform De Nieuwe Garde. Van Agtmaal publiceerde eerder in Sintel en op Tijdschrift Landauer en Hard//hoofd.

In 2023 verscheen van hem bij uitgeverij Van Oorschot zijn debuutroman Het objectief, een wervelende roman over een disfunctionele vriendengroep die op weg is naar een feest in een stad die verraderlijk veel weg heeft van Amsterdam.

Van Agtmaal schrijft over de kleine en grote ambities van zijn personages, die in de meeste gevallen worstelen met hun grip op ogenschijnlijk vanzelfsprekende aspecten van het leven. 

'Het leven zelf is onvast – deelstepjes, tijdelijke contracten, onderhuur, buitenlandse avonturen, vluchtige liefdesverhoudingen. Is die onvastheid ook in de persoonlijkheden getrokken van de jongens? Is het niet hun schuld dat ze zo weinig lijken te geven om zichzelf en om elkaar? Zijn ze een product en dus slachtoffer van deze tijd? Of zijn ze juist perfect gebouwd voor deze tijd, galapagosvinken, evolutionaire voorlopers die met hun vergrote onverschilligheidskwabben floreren onder de nieuwe omstandigheden?' – De Groene Amsterdammer

Het objectief is zeer geschikt om te bespreken in leesclubs.

Publicaties

Het objectief
2023, Van Oorschot
Roman