Joke Janssen

Afbeelding van de auteur
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Dagboek - Jeugdboek - Kinderboek - Young adult

Thema's
Beroepen - Diversiteit - Familie - Gezondheid - Humor - Identiteit - Liefde - Mediawijsheid - Pesten - Vriendschap

Subthema's
Armoede, hoogbegaafdheid, dagboek, gezin, pleegkind, brugklas, puberteit

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Joke Janssen is een enthousiast spreker. Zij praat met veel plezier en humor over haar werk en leven. Toch is Joke niet de enige spreker tijdens haar bezoek. Zij daagt het publiek uit om mee te denken en te praten. Door bijvoorbeeld samen een verhaal te verzinnen of ervaringen te delen.
Organisatoren, docenten én kinderen reageren heel positief op Jokes interactieve bezoeken. Ze kan zowel persoonlijk of online op bezoek komen. Uiteraard komt ze ook de komende Kinderboekenweek graag bij jullie langs. Haar boeken en themaprogramma Lang leve familie! sluiten perfect aan bij de Kinderboekenweek van dit jaar. Nieuwsgierig? Jokes themaprogramma Lang leve familie! kun je vinden onder het kopje documenten.

Al haar hele leven gaat Joke dromend en fantaserend door het leven. Ze verveelt zich nooit. Haar hoofd zit vol verhalen. Zelfs vroeger op school stopte Joke niet met dagdromen. Niet iedereen was daar even bij mee …

Tijdens een ernstige ziekte ontdekte Joke dat ze weg kon. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Joke ontsnapte aan allerlei akelige onderzoeken door te gaan dagdromen. De kracht van de fantasie.
Eenmaal beter, besloot Joke altijd en eeuwig te blijven dromen. Sterker, ze besloot er haar beroep van te maken. Het succes van de Lang leve boeken en Vette crisis werd de verbinding tussen haar droomwereld en de echte wereld. Tegenwoordig bereikt Joke met haar fantasie zowel kinderen als volwassenen. Maak kennis met haar wereld!

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • Leesmotivatie
  • De schrijver/illustrator vertelt
  • Praktisch aan de slag

Publicaties

Operatie kerstboom
,
Vette crisis
2019, Columbus
Young adult
Lang leve lef!
2018, Clavis
Dagboek - Kinder- of jeugdboek
Lang leve chocola!
2017, Clavis
Dagboek - Kinder- of jeugdboek
Lang leve familie!
2015, Clavis
Dagboek - Kinder- of jeugdboek
Lang leve saai!
2013, Clavis
Dagboek - Kinder- of jeugdboek

Media