Fotograaf: P. Gunzel
Afbeelding van de auteur

Dave Goldstein


Geboortedatum 07-04-1972

Geboorteplaats Zaandam

Website http://www.davegoldstein.nl

Facebook https://www.facebook.com/davegoldstein.auteur/
Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Roman - Young adult

Thema's
Familie - Humor - Liefde - Ouderschap - Seksualiteit - Vriendschap

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen

Dave Goldstein komt graag op bezoek bij uw middelbare school. Zijn Young Adult "15 3/4"  is geschikt voor leerlingen van de bovenbouw van de middelbare school. Mag een 15-jarig meisje een relatie hebben met een 19-jarige jongen? Waarom wel, of waarom niet? Wat zegt de wet erover? En hoe zit het als je met de leeftijden gaat schuiven? Een 14-jarige jongen met een 20-jarige meisje bijvoorbeeld - is dat acceptabel? Waarom wel/niet? Waar ligt de grens volgens de wet, en waar ligt de grens voor jou?

Wat is de meerwaarde van een boek als je net zo goed kunt Netflixen? Wat heb ik aan lezen? Op deze vragen geeft Dave Goldstein prikkelende en uitdagende antwoorden. Hij gaat met de leerlingen in gesprek en nodigt ze uit om actief mee te doen aan het bezoek door ze bijvoorbeeld zelf te laten voorlezen. Hij filosofeert met de kinderen en geeft ze stof tot nadenken. Een quiz maakt het bezoek compleet: de winnaar krijgt een gesigneerd exemplaar van "15 3/4". Speciaal voor de bezoeken is er op maat gemaakt lesmateriaal aanwezig.

Meer informatie op www.davegoldstein.nl

Dave Goldstein is tekstschrijver en vader van een puberdochter. In 2002 debuteerde hij succesvol voor volwassenen. Ook won hij een aantal literaire prijzen, zoals de Apollo Proza Prijs. In 2018 vervolgde hij zijn carriére, nu als jeugdboekenschrijver. In 2018 schreef hij het kinderboek "Bijna Vergeten" en was finalist van de Hotze de Roosprijs. in 2020 is zijn Young Adult "15 3/4" verschenen.
 

Publicaties


15 3/4
2020, Blossom Books
Young adult

Bijna vergeten
2018, HOLLAND
Kinder- of jeugdboek

Lucifer
2002, VASSALLUCCI
Roman


Media

foto's

Bekroningen


Apollo Proza Prijs 1997

Hotze de Roosprijs, finalist 2019

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief