Elise van Alderen

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Fjodor Buis

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Non-fictie

Thema's
Diversiteit - Feminisme - Gender - Onderwijs - Seksualiteit - Vrijheid

Subthema's
Seksualiteit en vrouwen, seksuele ongelijkheid, genderstereotyperingen, seksisme

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Elise van Alderen (1978) is seksuoloog en arts, en auteur van Wellust - Waarom we als vrouwen te weinig van seks genieten en hoe we dat veranderen

Haar missie: vrouwen helpen zich los te maken van de beperkingen die hen op seksueel gebied worden opgelegd, zodat ze hun seksualiteitsbeleving naar eigen inzicht en verlangen kunnen vormgeven.  

Elise is gespecialiseerd in de behandeling van seksuele problemen bij vrouwen. Haar praktijk is gevestigd in een centrum voor vrouwenzorg, waar ze vrouwen uit heel Nederland op haar spreekuur krijgt. Tevens verkoopt ze 3D-clitorissen en begeleidt ze informatiebijeenkomsten over vrouwen en seksualiteit. 

 Wellust is  een boek over vrijheid en genot, waarin Elise vrouwen op weg helpt naar seksuele autonomie door ze de kennis te geven over hun eigen seksuele anatomie, te bevrijden van wijdverspreide belemmerende mythes over lust en vrouwelijke seksuele inferioriteit, te begeleiden bij het loskomen van aangeleerde schaamte en onzekerheid over het eigen lichaam, en zich vertrouwd en vrij te laten voelen bij hun eigen seksualiteit.

Met Wellust als basis gaat Elise de barricade op om een einde te maken aan seksuele ongelijkwaardigheid. Zij gaat hierover graag in gesprek met journalisten, beleidsmakers, docenten, middelbare scholieren, en natuurlijk vrouwen.  

Publicaties

Wellust
2023, Uitgeverij Atlas Contact
Informatief - Non-fictie

Media

foto's