Ritzo ten Cate

Geboortedatum 10-12-1977

Geboorteplaats Assen

Website https://ritzotencate.com/
Twitter https://twitter.com/ritzotencate

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Ritzo ten Cate

Geboortedatum
10-12-1977

Geboorteplaats
Assen

Website
https://ritzotencate.com/
Twitter
https://twitter.com/ritzotencate

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Roman - Young adult - Columns - Jeugdboek

Thema's
Verslaving - Technologie - Burgerschap - Mediawijsheid - Vriendschap - Psychologie - Diversiteit - Pesten - Misdaad - Natuur - Familie

Subthema's
Dakloosheid, smartphone-verslaving

Activiteiten
Lezing - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Abonnement Schrijver leest voor-video’s - deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Groepsbezoek (Jeugd) - Presentatie - Workshop/masterclass - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Voordracht - Overig

Leeftijdsgroepen
Senioren - Volwassenen - Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Ritzo wandelt, kijkt en handelt. Zo liep hij bijvoorbeeld tegen daklozen aan. Hij dronk koffie met hen, nodigde anderen uit dat ook te doen en besloot bij gebrek aan opvolging om stadswandelingen te organiseren en Donkerder, zijn debuutroman, te schrijven op basis van hun jeugdverhalen. Duizenden Groningers wandelden mee op een wandeling, die soms wel vijf uur duurde. Met zijn boek hoopt hij nóg meer mensen te bereiken en met minder oordeel naar anderen te laten kijken.

Ritzo geeft graag lezingen, maar liever nog gaat hij met u in gesprek. U vraagt. Hij antwoordt. Want zo gaat het al snel over meer dan hij te vertellen heeft. Hij voelt zich thuis op scholen en congressen, in de bieb of rond een kampvuur. U vraagt. Hij komt.

Meer over zijn roman Donkerder vindt u op donkerder.nl, inclusief een overzicht van media-aandacht. Meer over de daklozenwandelingen vindt u op zijn site. Hij deelde zijn levenslessen in Trouw en was met zijn boek te gast op op Radio 2 als e-readerrr aanraderrrr. Meer over Ritzo, zijn werk en werkwijze, inclusief een documentair portret vindt u op zijn site.

Andere thema's waar Ritzo zijn weg weet zijn bijvoorbeeld ons smartphone-gebruik en onze relatie met de natuur.

 

Publicaties

Donkerder
2020, Uitgeverij Palmslag
Roman
Ondernemen
2011, Uitgeverijen overig
Non-fictie

Media

foto's

video's

externe webpagina's