Ritzo ten Cate

Geboortedatum 10-12-1977

Geboorteplaats Assen

Website https://ritzotencate.com/
Twitter https://twitter.com/ritzotencate

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Ritzo ten Cate

Geboortedatum
10-12-1977

Geboorteplaats
Assen

Website
https://ritzotencate.com/
Twitter
https://twitter.com/ritzotencate

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Columns - Young adult - Roman

Thema's
Familie - Natuur - Misdaad - Pesten - Diversiteit - Psychologie - Vriendschap - Mediawijsheid - Burgerschap - Technologie - Verslaving

Subthema's
Dakloosheid, smartphone-verslaving

Activiteiten
Overig - Voordracht - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Workshop/masterclass - Presentatie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - deelname gesprek/discussie - Abonnement Schrijver leest voor-video’s - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Lezing

Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Ritzo wandelt, kijkt en handelt. Zo liep hij bijvoorbeeld tegen daklozen aan. Hij dronk koffie met hen, nodigde anderen uit dat ook te doen en besloot bij gebrek aan opvolging om stadswandelingen te organiseren en Donkerder, zijn debuutroman, te schrijven op basis van hun jeugdverhalen. Duizenden Groningers wandelden mee op een wandeling, die soms wel vijf uur duurde. Met zijn boek hoopt hij nóg meer mensen te bereiken en met minder oordeel naar anderen te laten kijken.

Ritzo geeft graag lezingen, maar liever nog gaat hij met u in gesprek. U vraagt. Hij antwoordt. Want zo gaat het al snel over meer dan hij te vertellen heeft. Hij voelt zich thuis op scholen en congressen, in de bieb of rond een kampvuur. U vraagt. Hij komt.

Meer over zijn roman Donkerder vindt u op donkerder.nl, inclusief een overzicht van media-aandacht. Meer over de daklozenwandelingen vindt u op zijn site. Hij deelde zij levenslessen in Trouw en was met zijn boek te gast op op Radio 2 als e-readerrr aanraderrrr. Meer over Ritzo, zijn werk en werkwijze, inclusief een documentair portret vindt u op zijn site.

Andere thema's waar Ritzo zijn weg weet zijn bijvoorbeeld ons smartphone-gebruik en onze relatie met de natuur.

 

Publicaties

Donkerder
2020, Uitgeverij Palmslag
Roman
Ondernemen
2011, Uitgeverijen overig
Non-fictie

Media

foto's

Fotograaf: Ritzo ten Cate
Fotograaf: TEDx-Breda
Fotograaf: Bram Willemse

video's

externe webpagina's