Monique Bronkhorst

Geboortedatum 11-07-1969

Geboorteplaats Venhuizen

Website http://www.boekjeopenoverschrijven.nl
Facebook https://www.facebook.com/monique.bronkhorst.313

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Jeffrey Korte

Geboortedatum
11-07-1969

Geboorteplaats
Venhuizen

Website
http://www.boekjeopenoverschrijven.nl
Facebook
https://www.facebook.com/monique.bronkhorst.313

toon meer

Biograaf - Fictieschrijver

Genre
Roman - Historische roman - Biografie

Thema's
Zingeving - Tweede Wereldoorlog - Migratie - Identiteit - Europa - Duurzaamheid

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Eigen Beheer 2022

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Jongvolwassenen

Wat kun je verwachten als je mij vraagt voor een lezing?

Voor mijn nieuwe roman De Gierenvallei deed ik veel onderzoek naar verlaten dorpen in Spanje. Ik zocht uit waarom deze dorpen verlaten zijn maar vooral wat het lot van deze dorpen is. In een aantal gehuchten streken nieuwe bewoners neer die de huizen herbouwen en een hechte gemeenschap vormen. Wat beweegt hen om voor zo'n afgelegen plek te kiezen? Aan de hand van foto's vertel ik er alles over.

Voor mijn debuutroman Lena (2016) dook ik in de geschiedenis van mijn grootvader. Hij werd na de Tweede Wereldoorlog beschuldigd van collaboratie en zat een paar maanden in een overvolle, geïmproviseerde gevangenis. De bestraffing van 'landverraders' is een weinig belicht facet van de WO-II. Wat was het lot van deze mensen en welk effect had dat op hun huwelijk en gezin? Ook hierover kan ik het een en ander vertellen aan de hand van de geschiedenis van mijn grootouders.

Op mijn website onderhoud ik een blog over mijn ervaringen als schrijver. Daarnaast ben ik als vrijwilliger voor Humanitas betrokken bij het project 'Levensboek' en help ik mensen hun levensverhaal op papier te krijgen. En dan heb ik nog een betaalde baan als senior adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en als vertrouwenspersoon voor het Ministerie van Economische Zaken.

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen

Media

foto's