toon meer

Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Biografie - Roman - Historische roman

Thema's
Identiteit - Tweede Wereldoorlog - Europa

Activiteiten
Lezing - Internetactiviteit - Presentatie - Signeersessie - Interview (als geïnterviewde) - Voordracht

Campagnes
Eigen Beheer 2020

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Jongvolwassenen

Wat kun je verwachten als je mij vraagt voor een lezing?

Ik wil het publiek graag meenemen in het verhaal van mijn grootvader. Hij werd na de Tweede Wereldoorlog beschuldigd van collaboratie en zat een paar maanden in een overvolle, geïmproviseerde gevangenis. Dit had enorme gevolgen voor zijn bedrijf en voor zijn huwelijk. De bestraffing van 'landverraders' is een weinig belicht facet van de WO-II, hoewel er de laatste jaren meer aandacht is voor de minder mooie kanten van de oorlog. De manier waarop we omgingen met Nederlanders die 'fout' waren in de oorlog, is een belangrijk thema in mijn debuutroman Lena (2016).

Of ik vertel het verhaal van Lisa, de hoofdpersoon in mijn nog te verschijnen tweede roman. Zij verhuisde naar de Spaanse Pyreneeën, naar een van de honderden verlaten dorpen. De oorspronkelijke bewoners verlieten de van elektriciteit en water verstoken huizen voor een baan en een appartement met gratis televisie in de stad. Lisa is een van de pioniers die vervallen ruïnes opknappen, er een bestaan opbouwen en met elkaar de vrede moeten bewaren.

En natuurlijk vertel ik heel graag over alles wat er komt kijken bij het schrijven en uitgeven van een roman.

Schrijven is mijn passie, maar daarnaast werk is als senior adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en ben ik vertrouwenspersoon voor het Ministerie van Economische Zaken.