Afbeelding van de auteur

Bianca Antonissen


Geboortedatum 26-07-1980

Geboorteplaats Assen

Website https://www.jufbianca.nl

Facebook https://www.facebook.com/JufBianca-343732979159136/

Twitter https://twitter.com/JufBiancaNL

Instagram https://www.instagram.com/jufbianca.nl/
Fictieschrijver

Genre
Prentenboek

Thema's
Vriendschap - Onderwijs

Subthema's
mindset, zelfvertrouwen, superhelden, talenten, diversiteit
Activiteiten
Lezing - Jurylidmaatschap - Groepsbezoek (Jeugd) - Presentatie - Signeersessie - Interview (als geïnterviewde)

Campagnes
Kinderboekenweek 2020

Leeftijdsgroepen
Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs

Als kleuterleerkracht was Bianca Antonissen al dol op prentenboeken en voorlezen. Inmiddels staat ze niet meer voor de klas, maar richt ze zich op het schrijven van lesmaterialen en het geven van workshops aan kleuterleerkrachten. Via haar website bereikt ze dagelijks duizenden geïnteresseerden. Daarnaast schrijft ze mooie verhalen.

Met haar werk wil Bianca kinderen laten spelen en de wereld laten ontdekken. Ze laat zich hierbij graag inspireren door haar eigen drie kinderen en de andere kinderen die ze ooit ontmoet heeft.

Bianca's eerste prentenboek is SuperFinn en zijn cape. SuperFinn kan álles. Over sloten springen, met losse handen fietsen, een hoge toren bouwen (en weer omkieperen) … Hij doet het allemaal, als hij zijn supercape maar draagt. Zonder cape is hij gewoon Finn. Of toch niet?

Thema's die passen bij dit prentenboek, zijn: mindset, zelfvertrouwen, superhelden.

Bianca's tweede prentenboek heet Kleine Vos en het gips, opgenomen in de bundel De dokter is kwijt. Kleine Vos valt uit de boom en doet zich héél erg pijn. Uil denkt dat hij gips moet. Er is alleen een probleem: Kleine Vos is bang voor dokters. Muis en Uil gaan met hem naar het ziekenhuis om zelf gips te halen. Gaat dat ze lukken zonder dat de dokter het ziet?

Thema's die passen bij dit prentenboek, zijn: bang zijn, het ziekenhuis, dokters.

Bianca's derde prentenboek heet Tin doet zijn zin. Uit een ei komt een kleine vogel. De andere vogels weten niet waar zijn ouders zijn en besluiten hem zelf vliegles te geven. Maar wat de eend, de merel en de arend ook proberen, Tin kan niet vliegen. Dan komt de vader van Tin aanwaggelen...

Thema's die passen bij dit prentenboek, zijn: talenten, nieuwe dingen leren, vogels en diversiteit.

Dankzij haar opleiding kan Bianca het bezoek aanpassen aan de wensen van de instelling, door bijvoorbeeld aan te sluiten bij leeftijdsniveau. Ze weet in ieder geval hoe ze een groep kinderen kan boeien!
 

Publicaties


SuperFinn en zijn cape
2018, CLAVIS
Prentenboek


Media

foto's

video's

externe webpagina's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief