Kennis en Inspiratie - Scholen - Organisaties 9-04-2024 | Door Redactie

De Schrijverscentrale tipt lekker eigenwijze schrijvers

De Schrijverscentrale tipt lekker eigenwijze schrijvers

Een eigenwijze schrijver of illustrator op bezoek tijdens de Kinderboekenweek? Dat kan! 
Bekijk hier welke schrijvers een speciaal Kinderboekenweek-programma hebben. Of lees onze tips hieronder!   

Henrieke Herber

Met Henrieke Herber lees je over drakenfriet, zing je over ridder Joris en verzin je je eigen rijmwoorden. En wie weet: misschien vind je zelfs wel een haaientand… Henrieke Herber is auteur van de boeken Nadia’s dag en Nadia’s nacht en bezoekt groep 1 t/m 3.

Tjarko van der Pol

In Ik wil een ander bed zoekt de eigenwijze Pollie het beste bed om in te slapen. Ze reist langs de meest bijzondere bedden, maar slapen wil maar niet lukken. Schrijver en illustrator Tjarko van der Pol neemt je op interactieve wijze mee in het verhaal. Wie weet win je wel een kleurplaat in de Grote-Bedden-Quiz! Geschikt voor groep 1 t/m 5.  

Rian Visser

Stel dat je kunt vliegen: waar ga je dan naartoe? Wat beleef je daar? Met deze vragen prikkelt Rian Visser de fantasie. Haar boek Seef bij de piraten staat hierbij centraal. Een creatief bezoek waarin ruimte is voor vertellen, tekenen, schrijven en een verrassing aan het eind. Geschikt voor groep 3 t/m 5. 

Matthijs Meeuwsen

Speciaal voor de Kinderboekenweek haalt Matthijs Meeuwsen, bekend van Een slijmzoen voor je oma, de tofste buitenbeentjes uit het dierenrijk van stal. Van vliegende inktvissen tot lichtgevende beren: een voorlees-, quiz- en kennisfeest voor kinderen van groep 5 t/m 8. Ook te combineren met een illustratorbezoek van Paco Vink!

Najiba Abdellaoui

Altijd al eens eigenwijze poëzie willen schrijven? Met letters die hun eigen weg gaan en woorden die zomaar weglopen? Het kan deze Kinderboekenweek met Najiba Abdellaoui, bekend van onder meer Het Sleutelbos en Mijn buurvrouw is een ninja. Geschikt voor groep 5 t/m 8. 

Jolien Janzing

Ga op prehistorisch avontuur met het eigenwijze meisje Atta en waan je tussen de mammoeten en wollige bosneushoorns. In deze interactieve voorstelling neemt Jolien Janzing je mee naar de Steentijd aan de hand van haar boek Atta, een van de kerntitels van deze Kinderboekenweek. Geschikt voor groep 6 t/m 8.