Paco Vink

Geboortedatum 1982-09-27

Geboorteplaats Voorburg

Website http://www.pacovink.nl
Instagram https://www.instagram.com/pacovink/

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
1982-09-27

Geboorteplaats
Voorburg

Website
http://www.pacovink.nl
Instagram
https://www.instagram.com/pacovink/

toon meer

Illustrator

Genre
Kinderboek

Activiteiten
Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Paco is illustrator en animator en o.a. bekend van zijn tekenwerk voor de boekenseries ‘Game Helden’ & ‘De Kleine Astronauten’ (van André Kuipers) en van de animatiefilms 'Trippel Trappel' & 'Woezel & Pip'.

*********

“Met een paar woorden, vormen en lijnen weet Paco de fantasie van de kinderen te prikkelen. Paco haalt de tekenaar en verhalenverteller uit ieder kind.”
-Anna Kruyswijk, Bibliothecaris Bibliotheek Haagse Hout

"Paco Vink gaf een ontzettend leuke workshop bij ons in de bibliotheek. Hij leerde de kinderen om vanuit eenvoudige vormen (cirkel, vierkant, driehoek, etc) leuke en verschillende soorten gezichten te tekenen. Grote ogen, kleine neus: alles kan en mag. De kinderen vonden dit hilarisch. Heel leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen invulling gaf aan wat Paco Vink ze aanreikte. De leeftijd varieerde van 4 tot 12 -de workshop was voor iedereen interessant. Een heel geslaagde workshop dus!"
-Yesno Akkerman, Bibliotheek Laakkwartier, Den Haag

"De kinderen kregen allemaal een pen en potlood. Aan de hand van eenvoudige vormen legde Paco stap voor stap uit hoe je je eigen stripfiguur kunt maken. Hierbij speelde ook de expressie/emotie een rol. De kinderen vonden dit allemaal erg leerzaam en leuk. Zeker toen ze zelf hun eigen draai mochten geven aan hun stripfiguur. Paco Vink speelt erg leuk in op de kinderen en weet goed de kinderen te enthousiasmeren met zijn humor en kennis. Een echte aanrader!"
-Nicole te Lintelo, BSO Coördinator, Kindergarden Delft 

"Paco heeft bij ons de tekenworkshop ‘Gamehelden’ verzorgd. Hij wist de deelnemers te enthousiasmeren en had creatieve opdrachten voorbereid. Daarbij had hij ook een selectie aan boeken als inspiratie. Echt een aanrader!"
-Astrid Alofs, Programmamaker Centrale Bibliotheek Den Haag

Activiteiten

Deze activiteiten kan Paco Vink uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Schrijver of illustrator op bezoek in de klas

Game Helden!

Marcel van Driel, schrijver van de serie Game Helden & Paco Vink, illustrator van de reeks geven een workshop 'Game Helden tekenen!'. Marcel vertelt hoe 'Game Helden' is ontstaan en leest voor. Illustrator Paco Vink leert jonge creatievelingen hoe ze zelf de alien Blaag de Blob kunnen tekenen.

Leerjaar 4 t/m 6 Basisschool
Kinderboekenweek 2024

De Eigenwijze Dierenshow

De Eigenwijze Dierenshow is een voorlees-, quiz- en tekenfeest! Schrijver Matthijs Meeuwsen haalt samen met illustrator Paco Vink de tofste buitenbeentjes uit het dierenrijk van stal. Matthijs vertelt alles over vliegende inktvissen, kangoeroes in de boomtoppen, de enige échte Pokémon en een mol die liever een haai wil zijn. Paco leert je stap voor stap hoe je de koekjessnijder, kikkerbek of blobvis zo mooi mogelijk zelf kunt tekenen.

Leerjaar 4 t/m 8 Basisschool
Workshop Verhalen tekenen

Bedenk je eigen stripfiguur

Heb jij altijd al een eigen stripfiguur willen bedenken? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Kinderboek illustrator Paco Vink biedt een workshop stripfiguur tekenen aan.  Kinderen kunnen zelf aan de slag met potlood & papier, terwijl Paco stap voor stap uitlegt hoe je uit eenvoudige basisvormen je eigen stripfiguur kan opbouwen. De workshop duurt 1 uur en is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar.

Leerjaar 3 t/m 7 Basisschool

Meer informatie over auteursbezoeken in het basisonderwijs  

Media

foto's

Openbare lezingen

1-06-2024 Dienst Openbare Bibliotheek Den Haag Haagse Hout , Theresiastraat 195, Den Haag (Organisatie)