Fotograaf: Studio2Media / Gwendelyn Luijk
Afbeelding van de auteur

Tjarko van der Pol


Geboortedatum 23-11-1983

Geboorteplaats Beverwijk

Website http://www.tjarkovanderpol.nl

Instagram www.instagram.com/tjarkovanderpol
Illustrator

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Oorlog - Voeding - Onderwijs - Tweede Wereldoorlog - Kunst - Vriendschap - Psychologie - Gezondheid - Pesten - Reizen - Wetenschap - Geschiedenis - Natuur - Humor - Familie

Subthema's
illusteren, kunst, darmen, illustratie, tekenen,insecten, empathie, talent, leerkuil, hersenen, ruimtevaart
Activiteiten
Lezing - Jurylidmaatschap - Presentatie - Workshop/masterclass - Signeersessie - Interview (als geïnterviewde)

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Peuters - Kleuters - Senioren - Volwassenen - Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs

Of het nu voor jong of oud is, Tjarko vertelt graag over zijn boeken en tekeningen en wat hij allemaal heeft moeten leren om ze te kunnen maken. Zo weet hij bijvoorbeeld heel veel over de darmen, hersenen, ruimtevaart en over het beroep illustrator en wat daar allemaal bij komt kijken. De lezingen en workshops zijn voorzien van rijk geïllustreerde presentaties en zitten vol interactie met het publiek en daarom dus nooit saai!

ILLUSTRATOR TJARKO VAN DER POL OP BEZOEK?
Klik op de linkjes voor meer informatie over de verschillende programma’s. Naast een bezoek ‘in het echt’ is ook een ‘coronaproof’ online-bezoek mogelijk.KINDERBOEKENWEEK 2021
Voor de Kinderboekenweek 2021 met als thema ‘Worden wat je wil' heeft Tjarko twee passende programma’s voor klasbezoeken! Uiteraard neemt hij net als vorig jaar weer een heleboel visuele ondersteuning mee!ANDERE PROGRAMMA’S

 • Hadden de Grieken al raketten? | LINK PDF
  Raketten en ruimtereizen dan denk je snel aan de toekomst. Maar heel lang geleden waren mensen hier al mee bezig. Een bezoek met prachtig visueel ondersteunend materiaal en proefjes!
   
 • Van Hap tot Plons | LINK PDF
  Een workshop waarin we het eten volgen van de eerste hap tot de laatste plons. Meer dan 100.000 kinderen per jaar hebben een poep-probleem en durven daar niet altijd over te praten. Deze workshop is niet alleen grappig maar ook leerzaam!
   
 • Breingeheimen | LINK PDF
  Dit is naast een vertelling over hoe ons brein werkt ook een les in het ontdekken van je talent. Daarnaast worden er veel tips gegeven voor een gezonde bovenkamer.
   
 • Insecten-letters tekenen | LINK PDF (binnenkort online)
  Je eigen naam voorzien van pootjes, vleugeltjes en voelsprieten. Na een boeiende vertelling over het belang van insecten en waarom we ze niet zomaar dood moeten slaan, mogen de deelnemers zelf aan de slag met het ver-insecten van hun eigen naam.
   
 • Van boek tot illustrator | LINK PDF (binnenkort online)
  Dit is een lezing over hoe Tjarko door het lezen van een boek uiteindelijk illustrator geworden is. Hier behandelt hij het beroep illustrator maar ook waarom lezen zo belangrijk is, oftewel; leesbevordering!
   
 • Illustreren kun je leren | LINK PDF (binnenkort online)
  Hoe spannend is het om een illustratie te maken met een echte deadline? Hoe je dat het beste kunt doen en waar je op moet letten leer je allemaal tijdens deze workshop. Deelnemers krijgen een zelfgemaakte krant mee naar huis.

Publicaties


Het Hersenhotel
2019, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek

Stinkende Windjes
2018, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek

Pretpark de Poepfabriek
2016, LUITINGH-SIJTHOFF
Wetenschap - Prentenboek


Media

foto's

externe webpagina's

Bekroningen


Het Mooie Kinderboek 2018 | Stichting Kleine Lettertjes 2018

Longlist Jan Wolkers Prijs 2019

Nominatie Hotze de Roosprijs 2019

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief