Tjarko van der Pol

Geboortedatum 23-11-1983

Geboorteplaats Beverwijk

Website http://www.tjarkovanderpol.nl
Instagram www.instagram.com/tjarkovanderpol

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Peter Neijenhoff

Geboortedatum
23-11-1983

Geboorteplaats
Beverwijk

Website
http://www.tjarkovanderpol.nl
Instagram
www.instagram.com/tjarkovanderpol

toon meer

Illustrator

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Beroepen - Diversiteit - Familie - Gender - Geschiedenis - Gezondheid - Humor - Identiteit - Liefde - Natuur - Onderwijs - Pesten - Psychologie - Reizen - Religie - Tweede Wereldoorlog - Voeding - Vriendschap - Wetenschap

Subthema's
illusteren, kunst, darmen, illustratie, tekenen,insecten, empathie, talent, leerkuil, hersenen, ruimtevaart beroepen, voorleesdagen

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Kleuters - Peuters - Senioren - Volwassenen

Of het nu voor jong of oud is, Tjarko vertelt graag over zijn boeken en tekeningen en wat hij allemaal heeft moeten leren om ze te kunnen maken. Zo weet hij bijvoorbeeld heel veel over de darmen, hersenen, ruimtevaart en over het beroep illustrator en wat daar allemaal bij komt kijken. De lezingen en workshops zijn voorzien van rijk geïllustreerde presentaties en zitten vol interactie met het publiek en daarom dus nooit saai!

ILLUSTRATOR TJARKO VAN DER POL OP BEZOEK?
Klik op de linkjes voor meer informatie over de verschillende programma’s. Naast een bezoek ‘in het echt’ is ook een online-bezoek mogelijk.


VOORLEESDAGEN 2024
De Kinderboekenweek van 2023 was weer een groot succes. Maar liefst 40 klas- en bibliotheekbezoeken door het hele land en dus weer helemaal volgeboekt! Voor De Nationale Voorleesdagen pakt Tjarko extra groot uit met zijn prentenboek ‘Ik wil een ander bed’.


3-8 jaar

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen laat Tjarko zijn boek Ik wil een ander bed extra tot leven komen. Of het nu in de klas is, een gymzaal of een hele bibliotheek; met de uitvergrote illustraties, glimmende muziekinstrumenten en een kist vol andere spullen tovert Tjarko iedere plek om tot een theater. Het voorlezen is interactief en dus nooit saai!
LINK PDF
 


ALLE PROGRAMMA’S

 • Ik wil een ander bed | LINK PDF
  Een interactieve vertelling van zijn nieuwste prentenboek 'Ik wil een ander bed'. Hij neemt de kinderen mee op reis samen met Pollie die op zoek is naar een ander bed. Gewichteloos zweven in een hemelbed, lekker herrie maken in het vuurtorenstapelbed en bibberen op een ijsbed in de sneeuwhut! Dit bezoek is geschikt voor de leeftijdsgroep; peuters, kleuters en groep 3-4. Thema's die worden behandeld: herkennen en benoemen van emoties, de kleuren van de regenboog, fantaseren en dromen. Aan het einde is er een quizje waar de kinderen door samen te werken een kleurplaat kunnen verdienen!
   
 • Illustreren kun je leren | LINK PDF
  Hoe spannend is het om een illustratie te maken met een echte deadline? Hoe je dat het beste kunt doen en waar je op moet letten leer je allemaal tijdens deze workshop. Deelnemers krijgen een zelfgemaakte krant mee naar huis. Daarnaast verteld Tjarko hoe hij door het lezen van een boek uiteindelijk illustrator geworden is en waarom lezen dus zo belangrijk is!
    
 • Hadden de Grieken al raketten? | LINK PDF
  Raketten en ruimtereizen dan denk je snel aan de toekomst. Maar heel lang geleden waren mensen hier al mee bezig. Een bezoek met prachtig visueel ondersteunend materiaal en proefjes!
  Link naar boek: Hadden de Grieken al raketten?
   
 • Van Hap tot Plons | LINK PDF
  Een workshop waarin we het eten volgen van de eerste hap tot de laatste plons. Meer dan 100.000 kinderen per jaar hebben een poep-probleem en durven daar niet altijd over te praten. Deze workshop is niet alleen grappig maar ook leerzaam!
  Link naar boek: Pretpark de poepfabriek
   
 • Breingeheimen | LINK PDF
  Dit is naast een vertelling over hoe ons brein werkt ook een les in het ontdekken van je talent. Daarnaast worden er veel tips gegeven voor een gezonde bovenkamer.
  Link naar boek: Het Hersenhotel

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
 • Voorleesmoment in de klas
 • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
 • Themabezoek in de klas
Workshops
 • Workshop Verhalen tekenen
Jeugdliteratuur voor volwassenen
 • Leesmotivatie
 • De schrijver/illustrator vertelt
 • Praktisch aan de slag
 • Vakoverstijgend lezen

Publicaties

Kasteel Hartenstein
2023, Luitingh-Sijthoff
Informatief - Kinder- of jeugdboek - Prentenboek - Sprookje
Ik wil een ander bed
2021, Luitingh-Sijthoff
Prentenboek
Het Hersenhotel
2019, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek
Rotbeesten
2018, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek - Korte verhalen - Wetenschap
Stinkende Windjes
2018, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek
Pretpark de Poepfabriek
2016, LUITINGH-SIJTHOFF
Prentenboek - Wetenschap - Non-fictie

Media

foto's

video's

externe webpagina's

Bekroningen

Het Mooie Kinderboek 2018 | Stichting Kleine Lettertjes 2018
Nominatie Hotze de Roosprijs 2019
Longlist Jan Wolkers Prijs 2019