Tjarko van der Pol

Geboortedatum 23-11-1983

Geboorteplaats Beverwijk

Website http://www.tjarkovanderpol.nl
Instagram www.instagram.com/tjarkovanderpol

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Peter Neijenhoff

Geboortedatum
23-11-1983

Geboorteplaats
Beverwijk

Website
http://www.tjarkovanderpol.nl
Instagram
www.instagram.com/tjarkovanderpol

toon meer

Illustrator

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Beroepen - Familie - Geschiedenis - Gezondheid - Humor - Kunst - Natuur - Onderwijs - Pesten - Psychologie - Reizen - Tweede Wereldoorlog - Voeding - Vriendschap - Wetenschap

Subthema's
illusteren, kunst, darmen, illustratie, tekenen,insecten, empathie, talent, leerkuil, hersenen, ruimtevaart beroepen

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2019 - Kinderboekenweek 2020 - Kinderboekenweek 2021 - Kinderboekenweek 2022

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Kleuters - Peuters - Senioren - Volwassenen

Of het nu voor jong of oud is, Tjarko vertelt graag over zijn boeken en tekeningen en wat hij allemaal heeft moeten leren om ze te kunnen maken. Zo weet hij bijvoorbeeld heel veel over de darmen, hersenen, ruimtevaart en over het beroep illustrator en wat daar allemaal bij komt kijken. De lezingen en workshops zijn voorzien van rijk geïllustreerde presentaties en zitten vol interactie met het publiek en daarom dus nooit saai!

ILLUSTRATOR TJARKO VAN DER POL OP BEZOEK?
Klik op de linkjes voor meer informatie over de verschillende programma’s. Naast een bezoek ‘in het echt’ is ook een online-bezoek mogelijk.


KINDERBOEKENWEEK 2022
De Kinderboekenweek van 2021 was een groot succes. Maar liefst 43 klasbezoeken verdeeld over 13 verschillende locaties en dus helemaal volgeboekt! 

Voor de Kinderboekenweek van 2022 met als thema gi-ga-groen! heeft Tjarko weer leuke en leerzame programma’s voor alle leeftijden. Uiteraard neemt hij net als vorig jaar weer een heleboel visuele ondersteuning mee! Wie weet tot dan! 
 

 • Hadden de Grieken al raketten? | LINK PDF
  Een interactieve vertelling over hoe we door ruimtevaart beter op onze aarde zijn gaan letten. En waarom verhuizen naar een andere planeet geen optie is. (aanbevolen vanaf een leeftijd van ± 7 jaar)
   
 • Ik wil een ander bed! | LINK PDF
  Ga mee op reis met Pollie op zoek naar een ander bed. Ontdek waarom ze niet in het gi-ga-groene bosbed tussen de bomen wil slapen en leer alles over emoties en kleuren. (aanbevolen tot een leeftijd van ± 8 jaar)
   

ANDERE PROGRAMMA’S

 • Ik wil een ander bed | LINK PDF
  Een interactieve vertelling van zijn nieuwste prentenboek 'Ik wil een ander bed'. Hij neemt de kinderen mee op reis samen met Pollie die op zoek is naar een ander bed. Gewichteloos zweven in een hemelbed, lekker herrie maken in het vuurtorenstapelbed en bibberen op een ijsbed in de sneeuwhut! Dit bezoek is geschikt voor de leeftijdsgroep; peuters, kleuters en groep 3-4. Thema's die worden behandeld: herkennen en benoemen van emoties, de kleuren van de regenboog, fantaseren en dromen. Aan het einde is er een quizje waar de kinderen door samen te werken een kleurplaat kunnen verdienen!
    
 • Hadden de Grieken al raketten? | LINK PDF
  Raketten en ruimtereizen dan denk je snel aan de toekomst. Maar heel lang geleden waren mensen hier al mee bezig. Een bezoek met prachtig visueel ondersteunend materiaal en proefjes!
   
 • Van Hap tot Plons | LINK PDF
  Een workshop waarin we het eten volgen van de eerste hap tot de laatste plons. Meer dan 100.000 kinderen per jaar hebben een poep-probleem en durven daar niet altijd over te praten. Deze workshop is niet alleen grappig maar ook leerzaam!
   
 • Breingeheimen | LINK PDF
  Dit is naast een vertelling over hoe ons brein werkt ook een les in het ontdekken van je talent. Daarnaast worden er veel tips gegeven voor een gezonde bovenkamer.
   
 • Illustreren kun je leren | LINK PDF (binnenkort online)
  Hoe spannend is het om een illustratie te maken met een echte deadline? Hoe je dat het beste kunt doen en waar je op moet letten leer je allemaal tijdens deze workshop. Deelnemers krijgen een zelfgemaakte krant mee naar huis. Daarnaast verteld Tjarko hoe hij door het lezen van een boek uiteindelijk illustrator geworden is en waarom lezen dus zo belangrijk is!

Publicaties

Het Hersenhotel
2019, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek
Stinkende Windjes
2018, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek
Pretpark de Poepfabriek
2016, LUITINGH-SIJTHOFF
Prentenboek - Wetenschap

Media

foto's

video's

externe webpagina's

Bekroningen

Het Mooie Kinderboek 2018 | Stichting Kleine Lettertjes 2018
Nominatie Hotze de Roosprijs 2019
Longlist Jan Wolkers Prijs 2019