Kennis en Inspiratie - Scholen - Organisaties - Auteurs 13-03-2024 | Door Redactie

140 schrijversbezoeken tijdens de Boekenweek

140 schrijversbezoeken tijdens de Boekenweek

Murat Isik (rechts) bezoekt tijdens de Boekenweek verschillende plaatsen. Foto: Marco de Swart

De Boekenweek staat weer voor de deur! Dit jaar vinden er maar liefst 140 schrijversbezoeken plaats in boekhandels, bibliotheken, op culturele podia, door heel het land. In samenwerking met Stichting CPNB organiseert de Schrijverscentrale de tournee van de familie Chabot, geschenkschrijvers van de Boekenweek. Ook voor tal van andere schrijvers heeft de Schrijverscentrale bezoeken gerealiseerd tijdens de Boekenweek. 

De 140 schrijversbezoeken tijdens de Boekenweek worden afgelegd door de familie Chabot en 79 andere schrijvers. Laatstgenoemden zijn goed voor 120 bezoeken tijdens de Boekenweek. 
Zo vindt op 16 maart Boekenfest’24 plaats in de Nieuwe Kolk in Assen, waar Marcel van Roosmalen, Eva Hoeke, Ronald Giphart en Elle van Rijn aanwezig zijn. Theater de Heerd in Heerde presenteert in samenwerking met de bibliotheek Noord Veluwe op woensdag 20 maart De schrijver Arthur Japin. Murat Isik brengt onder andere op 20 maart een bezoek aan Van der Velde Boeken in Sneek. En Boekhandel Van Someren en Ten Bosch in Zutphen is een van de boekhandels waar Adriaan van Dis te vinden is tijdens de Boekenweek. Dat bezoek vindt plaats op 20 maart.

Benieuwd welke schrijver er bij jou in de buurt komt? Bekijk het overzicht per provincie hier.