Scholen - Organisaties - Auteurs 11-04-2024 | Door Redactie

Maak kennis met onze nieuwe medewerkers

Maak kennis met onze nieuwe medewerkers

Het kantoor van de Schrijverscentrale. Foto: Chris van Houts.

Sinds kort zijn vier nieuwe medewerkers in dienst bij de Schrijverscentrale. Onze kersverse krachten, Denise, Monisha, Floris en Linh, stellen zich graag aan je voor.Denise Breevaart

Dag! Mijn naam is Denise en ik werk inmiddels alweer twee maanden met veel plezier op de jeugdafdeling van de Schrijverscentrale. Hiervoor heb ik onder meer Moderne Nederlandse Letterkunde gestudeerd en geassisteerd bij leesbevorderingsprogramma’s De Inktaap en de Jonge Jury.

Fantastisch vind ik het om als bemiddelaar indirect bij te mogen dragen aan het leesplezier en de verbeeldingskracht van jonge lezers. Stiekem voel ik aldoor plaatsvervangende voorpret voor al die mooie evenementen die worden georganiseerd in alle uithoeken van ons taalgebied. En als het even kan waag ik zelf ook af en toe een literair dansje, zoals afgelopen maart op het befaamde Boekenbal!

Met tal van organisatoren en auteurs heb ik inmiddels kennis mogen maken. Spreken wij elkaar binnenkort?

Monisha Lachman

Ik ben Monisha en ik kom uit Rotterdam. Ik heb Engelse taal en cultuur en letterkunde gestudeerd in Leiden, stage gelopen bij De Bezige Bij en De Geus en ben werkzaam geweest bij sprekersbureau Bee Speakers. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in de boekhandel, vaak op zoek naar nog meer mooie verhalen.

Ik vind het leuk om te bemiddelen voor auteurs en hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de totstandkoming van schrijversbezoeken. Mijn focus zal gaan liggen op het bemiddelen en adviseren voor het volwassen publiek, omdat ook voor deze doelgroep veel inspirerende bijeenkomsten worden georganiseerd. Het geeft een goed gevoel om de lezer dichter bij de maker van het verhaal te kunnen brengen en de verbinding tussen schrijver en lezer te versterken.
 
Tot nu toe bevalt het ontzettend goed bij de Schrijverscentrale. In een korte tijd heb ik het Boekenbal bezocht, een schrijversbezoek in het kader van de campagne ‘Geschiedenisschrijver in de les’ bijgewoond en veel fantastische mensen mogen ontmoeten. Inmiddels heb ik al veel mooie bezoeken mogen vastleggen en ik kijk er naar uit om hier verder mee aan de slag te gaan.

Floris van der Meer

Ik ben Floris. Ik heb Rechtsgeleerdheid gestudeerd, schreef daarna trainingen voor softskills en bemiddel nu voor schrijversbezoeken aan middelbare scholen!

Young Adult en Fantasy zijn mijn favoriete genres, dus het is heel gaaf om in contact te komen met deze schrijvers. Het is super leuk om schrijversbezoeken bij te kunnen wonen (zeker als je ze zelf hebt bemiddeld). De impact op de leerlingen is voelbaar!

Linh Tran

Ik ben Linh Tran, ik heb Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en ik ben voornamelijk werkzaam geweest binnen de financiële sector. Mijn favoriete genres binnen de literatuur zijn magisch realisme, thriller en horror.

Ik houd van kunst en cultuur en het leek me leuk om als bemiddelaar jeugd bij de Schrijverscentrale te werken zodat ik me kan begeven binnen de wereld van de Nederlandse literatuur.

Tijdens mijn eerste week mocht ik naar de uitreiking van de Woutertje Pietertje Prijs 2024 in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Ik vond het ontzettend leuk om op die manier kennis te maken met het actuele aanbod en de auteurs te zien spreken over hun eigen werk.

 

Foto's door Chris van Houts.