Kennis en Inspiratie 19-09-2022 | Door Redactie

Speciale kortingsacties van de Schrijverscentrale 2024

Speciale kortingsacties van de Schrijverscentrale 2024

Ook in 2024 zit het team van de Schrijverscentrale er klaar voor om auteurs op pad te sturen, online en op locatie! In samenwerking met verschillende partners zijn er bijzondere projecten met kortingsacties op een schrijversbezoek opgezet. Hier vind je een overzicht van de lopende projecten in 2024.

Voor de volwassensector

Wanneer u een schrijver boek die het basishonorarium (€ 285) hanteert, is onze subsidie van € 75 van kracht voor niet-commerciele instellingen. 

Voor de jeugdsector
  • Onze gebruikelijke subsidie op het basishonorarium bij jeugdauteurs is ook in 2024 gewoon van kracht.
  • De Schrijverscentrale is Cultuurkaartacceptant. Het cultuurkaart-budget is een kalenderjaar geldig, in plaats van een schooljaar. Ook ROC's en MBO-scholen kunnen gebruikmaken van de Cultuurkaart. Meer weten over de MBO Cultuurkaart? Lees hier het stappenplan.
Nationaal Programma Onderwijs

Het Nationaal Programma Onderwijs is verlengd! Dat is goed nieuws, want ook voor een schrijversbezoek op school kan het NPO-budget ingezet worden. Wil je weten hoe je het NPO-budget in kan zetten voor een schrijversbezoek? Lees ons artikel voor het basisonderwijs of ons artikel voor het voortgezet onderwijs

Impulsregeling Masterplan Basisvaardigheden

Binnen de Impulsmaatregel Masterplan Basisvaardigheden is er financiële ruimte voor een activiteit van een literaire maker. De Impulsregeling is gericht op kinderopvang (Boekstart), primair onderwijs, vmbo en MBO. Meer informatie vind je op Netwerk & Beleid (debibliotheekopschool.nl)
Let op: deze regeling loopt per schooljaar. 

Driemaal groep 3 schrijverstournee

In het schooljaar 2023-2024 gaat de Schrijverscentrale door met de leesplezier-campagne voor groepen 3: de Driemaal groep 3 schrijverstournee. Bij de Driemaal groep 3 Schrijverstournee ontmoeten de kinderen maar liefst drie verschillende auteurs en illustratoren. Deze campagne mogen wij in dat schooljaar tegen 50% korting aanbieden, dankzij financiële ondersteuning van Stichting Lezen (vanuit het Tante Anne Fonds). 

Boek een dichter

Met de actie ‘Boek een dichter’ van de Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds kunnen scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele organisaties een of meer dichters tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief boeken in aanloop naar en tijdens Poëzieweek 2025. Het bezoek kan plaatsvinden van 1 januari 2025 t/m 5 februari 2025.