Tarieven

De Schrijverscentrale hanteert verschillende tarieven, afhankelijk van de auteur, de soort activiteit en de duur van een bezoek.

In samenwerking met verschillende partners zijn er bijzondere projecten met kortingsacties op een schrijversbezoek opgezet. Hier vindt u een overzicht van de lopende projecten in 2021.

Volwassenen

Auteurs bepalen zelf hun honorarium. De Schrijverscentrale hanteert een basistarief van € 265, maar veel (bekende) auteurs vragen een hoger tarief. Bijkomende kosten: reiskosten, € 55 administratiekosten (voor overheden en maatschappelijke organisaties geldt een tarief van € 110) en in enkele gevallen btw. De tarieven van specifieke auteurs kunt u bij ons opvragen. Hieronder kunt u een indicatie van de kosten (offerte) aanvragen voor een auteursbezoek.

Jeugd

Voor groepsbezoeken van jeugdauteurs gelden speciale tarieven, afhankelijk van onder meer de groepsgrootte. Bijkomende kosten: reiskosten, € 55 administratiekosten en in enkele gevallen btw.

Wilt u de kosten weten van een bezoek van een jeugdauteur of illustrator aan meerdere groepen op school? U berekent het binnen een minuut met onze online Rekentool.