Tarieven

De Schrijverscentrale hanteert verschillende tarieven, afhankelijk van de auteur, de soort activiteit en de duur van een bezoek.

In samenwerking met verschillende partners zijn er bijzondere projecten met kortingsacties op een schrijversbezoek opgezet. Hier vindt u een overzicht van de lopende projecten in 2023.

Volwassenen

Auteurs bepalen zelf hun honorarium. De Schrijverscentrale hanteert een basistarief - waarop een subsidie kan worden verstrekt voor niet-commerciele instellingen - van € 265, maar veel (bekende) auteurs vragen een hoger tarief. Bijkomende kosten: reiskosten, € 55 administratiekosten (voor overheden en maatschappelijke organisaties geldt een tarief van € 110) en in enkele gevallen btw. De tarieven van specifieke auteurs vraagt u op door een offerte aan te vragen.

Jeugd

Wanneer u een jeugdauteur wil uitnodigen voor een schoolgebonden groepsbezoek gelden er voor de meeste auteurs gesubsidieerde tarieven, afhankelijk van onder meer de groepsgrootte en de lesduur per groep. Bijkomende kosten: reiskosten, € 55 administratiekosten en in enkele gevallen btw. U kunt de kosten hiervan binnen een minuut berekenen met onze online Rekentool:

bereken de prijs voor een groepsbezoek


Wilt u een jeugdauteur uitnodigen voor een openbaar bezoek of heeft u speciale wensen? Vraag de kosten op via een offerte.