Schrijvers over Thema's Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Herdenking Slavernijverleden

Van 1 juli 2023 tot en met 1 juli 2024 staat Nederland een jaar lang stil bij de 150-jarige afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk. Het slavernijverleden is een zeer pijnlijk, belangrijk en tot voor kort onderbelicht onderdeel van onze gedeelde geschiedenis. Tijdens het Herdenkingsjaar staat Nederland stil bij hoe deze nare geschiedenis vandaag de dag nog een belangrijke rol speelt in het leven van mensen.

De Schrijverscentrale neemt een actieve rol in tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Via ons kunnen schrijvers, dichters en spoken word artiesten geboekt worden die op verschillende manieren over dit verleden spreken. Ze kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan een bijeenkomst van jouw organisatie, op school, in de bibliotheek, tijdens een evenement of festival. Een schrijver kan de dialoog openen en de bewustwording vergroten.

Meer advies nodig? Neem contact op met onze bemiddelaars via thema@deschrijverscentrale.nl of 020 6234923.

NB: De overheid stelt via twee Rijkscultuurfondsen 2 miljoen euro beschikbaar om culturele, maatschappelijke en educatieve activiteiten vanuit de samenleving te faciliteren.

Inspiratielijst:
Rihana Jamaludin
Reggie Baay
Tessa Leuwsha
Dean Bowen
Lianne Damen
Shantie Singh
Naomi Grant
Cissy Joan
Mylo Freeman
Henna Goudzand Nahar
Roline Redmond
Michiel van Kempen
Annejet van der Zijl
Ewoud Sanders
John Meilink
Reza Kartosen-Wong
Patricia Gomes

Kijk hier voor meer schrijvers die over dit onderwerp kunnen spreken door te filteren op thema’s.