Jonge Jury

https://deschrijverscentrale.nl/auteurs/1017485De campagne van de Jonge Jury begint al in het najaar, als de groslijst online komt; een lijst met alle Nederlandstalige jeugdboeken uit 2020. Deze wordt tot het einde van het jaar wekelijks bijgevuld, totdat er in november 10 leestips bekend worden gemaakt door het Jury Boekgenootschap.

Boekgenootschap 
Als lid van het Jonge Jury Boekgenootschap lees je zoveel als je kan, en bepaal je in grote mate wat de 10 leestips worden die jongeren in heel Nederland gaan lezen en waar zij uiteindelijk op kunnen stemmen. De vijf boeken die de meeste stemmen krijgen, worden genomineerd voor de prijs van de Jonge Jury.

Jouw favoriete boek 
Deze campagne is dé kans voor iedereen tussen de 12 en 16 jaar om zijn of haar mening te geven over alle boeken die het jaar ervoor verschenen zijn. Zo kan jij er misschien wel aan bijdragen dat jouw favoriete boek in de prijzen valt ! De campagne Jonge Jury wordt georganiseerd door Stichting Lezen, in samenwerking met Passionate Bulkboek. Lees meer op jongejury.nl.

Boek een auteur van de groslijst
De Jonge Jury Boekgenootschap heeft de groslijst vast onder de loep genomen en selecteerde elf Leestips. Nodig één van de auteurs uit voor een bezoek aan uw school. Denk bijvoorbeeld aan de Leestip-auteurs Jennefer Mellink, Cis Meijer, Chinouk Thijssen, Margje Woodrow, Carlie van Tongeren, Caja CazemierMartine Letterie en Maren Stoffels.

 

bel ons voor een advies