Jennefer Mellink

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Frank Boots
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Kort verhaal - Spanning - Young adult

Thema's
Europa - Familie - Misdaad - Pesten - Psychologie - Rouw - Vriendschap

Subthema's
Moord, Verdachte omstandigheden, Misleiding, Vertrouwen, Studenten, Jongeren, Schoolvakantie

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Literatour 2024

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) is opgegroeid in Leusden. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende young adult thriller die lovend werd ontvangen. Gebroken werd genomineerd als beste young adult thriller van het jaar (Hebban, 2014). Haar tweede young adult thriller Kwaad bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016.
Vermoorde onschuld (mei 2018, Luitingh-Sijthoff) is Jennefers vierde boek: een waanzinnig spannende psycholigische young adult thriller voor jongens én meiden! In het voorjaar van 2020 verscheen Opgepast! bij Uitgeverij Kluitman; een spannende novelle voor jongeren. In augustus 2020 verscheen wederom een psychologische young adult thriller met de titel Genadeloos. In mei 2021 verscheen haar eerste thriller voor volwassenen: Dodelijk verlangen. In april 2022 bracht Jennefer wederom een spannende novelle uit bij Kluitman met de titel Niets te verliezen. In juli 2023 verscheen bij Luitingh-Sijthoff in de "Misdadig goed" campagne de young adult novelle Wordt vervolgd...

Ze schrijft ook columns en korte (spannende) verhalen die zijn verschenen in diverse verhalenbundels en tijdschriften. Ook heeft ze zes jaar boekrecensies geschreven voor Hebban/Crimezone. Jennefer wandelt graag met haar hondje door de natuur en houdt ook van lezen, fitness en reizen. 

Jennefer is young adult boeken gaan schrijven omdat ze van mening is dat jongeren meer zouden moeten lezen. Lezen is ontzettend leuk, als je maar het juiste boek in handen hebt! Ze probeert jongeren te overtuigen van het feit dat lezen niet alleen heel ontspannend, maar ook erg leerzaam is. Haar boeken worden door jongeren en volwassenen gelezen.

Tijdens lezingen vertelt ze over hoe ze schrijfster is geworden, (het ontstaan van) haar boeken, korte verhalen en indien gewenst geeft ze leerlingen een (schrijf)opdracht. Er mogen tussendoor en achteraf altijd vragen worden gesteld.

Omdat Jennefer veel (korte) spannende verhalen heeft gepubliceerd in verhalenbundels, is het ook mogelijk om haar te boeken voor een workshop “(korte) spannende verhalen schrijven”. Tijdens deze workshop legt ze onder andere uit hoe je de spanning opbouwt in verhalen en vervolgens mogen de cursisten/leerlingen zelf aan de slag. Enkele (gedeeltes uit) verhalen zullen met de hele groep/klas besproken worden zodat iedereen iets van elkaar kan opsteken. Jennefer geeft workshops aan leerlingen van de bovenbouw en volwassenen.

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • Leesmotivatie
  • De schrijver/illustrator vertelt
  • Praktisch aan de slag

Publicaties

Wordt vervolgd...
2023, Luitingh-Sijthoff
Niets te verliezen
2022, KLUITMAN
Dodelijk verlangen
2021, Loft Books
Thriller
Genadeloos
2020, Luitingh-Sijthoff
Spanning - Young adult
Opgepast!
2020, KLUITMAN
Novelle - Spanning - Young adult
Vermoorde Onschuld
2018, Luitingh-Sijthoff
Spanning - Young adult
Gevarenzone
2016, Clavis
Spanning - Young adult
Kwaad Bloed
2015, Clavis
Spanning - Young adult
Gebroken
2014, Clavis
Spanning - Young adult

Media

Bekroningen

Nominatie "Beste Young adult thriller" (Hebban) 2014