Jennefer Mellink

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Frank Boots
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Kort verhaal - Spanning - Young adult

Thema's
Europa - Familie - Misdaad - Pesten - Psychologie - Rouw - Vriendschap

Subthema's
Moord, Verdachte omstandigheden, Misleiding, Vertrouwen, Studenten, Jongeren, Schoolvakantie

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) is opgegroeid in Leusden. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende young adult thriller die lovend werd ontvangen. Gebroken werd genomineerd als beste young adult thriller van het jaar (Hebban, 2014). Haar tweede young adult thriller Kwaad bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016.
Vermoorde onschuld (mei 2018, Luitingh-Sijthoff) is Jennefers vierde boek: een waanzinnig spannende psycholigische young adult thriller voor jongens én meiden! In het voorjaar van 2020 verscheen Opgepast! bij Uitgeverij Kluitman; een spannende novelle voor jongeren. In augustus 2020 verscheen wederom een psychologische young adult thriller met de titel Genadeloos. In mei 2021 verscheen haar eerste thriller voor volwassenen: Dodelijk verlangen. In april 2022 bracht Jennefer wederom een spannende novelle uit bij Kluitman met de titel Niets te verliezen. In juli 2023 verscheen bij Luitingh-Sijthoff in de "Misdadig goed" campagne de young adult novelle Wordt vervolgd...

Ze schrijft ook columns en korte (spannende) verhalen die zijn verschenen in diverse verhalenbundels en tijdschriften. Ook heeft ze zes jaar boekrecensies geschreven voor Hebban/Crimezone. Jennefer wandelt graag met haar hondje door de natuur en houdt ook van lezen, fitness en reizen. 

Jennefer is young adult boeken gaan schrijven omdat ze van mening is dat jongeren meer zouden moeten lezen. Lezen is ontzettend leuk, als je maar het juiste boek in handen hebt! Ze probeert jongeren te overtuigen van het feit dat lezen niet alleen heel ontspannend, maar ook erg leerzaam is. Haar boeken worden door jongeren en volwassenen gelezen.

Tijdens lezingen vertelt ze over hoe ze schrijfster is geworden, (het ontstaan van) haar boeken, korte verhalen en indien gewenst geeft ze leerlingen een (schrijf)opdracht. Er mogen tussendoor en achteraf altijd vragen worden gesteld.

Omdat Jennefer veel (korte) spannende verhalen heeft gepubliceerd in verhalenbundels, is het ook mogelijk om haar te boeken voor een workshop “(korte) spannende verhalen schrijven”. Tijdens deze workshop legt ze onder andere uit hoe je de spanning opbouwt in verhalen en vervolgens mogen de cursisten/leerlingen zelf aan de slag. Enkele (gedeeltes uit) verhalen zullen met de hele groep/klas besproken worden zodat iedereen iets van elkaar kan opsteken. Jennefer geeft workshops aan leerlingen van de bovenbouw en volwassenen.

Activiteiten

Deze activiteiten kan Jennefer Mellink uitvoeren tijdens een schrijversbezoek:

Optreden

Voor een grote groep

Kijk met een grote groep naar een voordracht of presentatie en maak zo op een andere manier kennis met literatuur.

Leerjaar 1 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO Kan online
Themabezoek

Boek onder de loep

Een boek over een thema wordt niet zomaar geschreven! Jennefer vertelt hoe het onderzoek is aangepakt en hoe het verwerkt is in het boek.

Leerjaar 1 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO Kan online
Boekgesprek

Ervaringen delen

Iedereen beleeft een boek anders, dat is het leuke van literatuur. Het van tevoren gelezen boek bespreken met de maker zorgt voor nieuwe inzichten.

Leerjaar 1 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO
Interview

Antwoorden op al jullie vragen

Vraag Jennefer het hemd van het lijf in een interview.

Leerjaar 1 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO Kan online
Ontmoeting met een schrijver

Ontmoet de schrijfster

Jennefer komt in de klas om te vertellen en vragen te beantwoorden. En indien gewenst gaan de leerlingen zelf aan de slag!

Leerjaar 1 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO Kan online
Workshop Creatief schrijven

Korte (spannende) verhalen schrijven

Tijdens deze workshop legt Jennefer onder andere uit hoe je de spanning opbouwt in verhalen en vervolgens mogen de cursisten/leerlingen zelf aan de slag. Enkele (gedeeltes uit) verhalen zullen met de hele groep/klas besproken worden zodat iedereen iets van elkaar kan opsteken.

Leerjaar 1 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO Kan online
Lezing

Schoolbezoek

Tijdens lezingen vertelt Jennefer over hoe ze schrijfster is geworden, (het ontstaan van) haar boeken, korte verhalen en indien gewenst geeft ze leerlingen een (schrijf)opdracht. Alles in interactieve vorm. Er mogen tussendoor en achteraf altijd vragen worden gesteld.

Leerjaar 1 t/m 6 VMBO, HAVO, VWO Kan online

Meer informatie over auteursbezoeken in het voortgezet onderwijs  

Publicaties

Wordt vervolgd...
2023, Luitingh-Sijthoff
Niets te verliezen
2022, KLUITMAN
Dodelijk verlangen
2021, Loft Books
Thriller
Genadeloos
2020, Luitingh-Sijthoff
Spanning - Young adult
Opgepast!
2020, KLUITMAN
Novelle - Spanning - Young adult
Vermoorde Onschuld
2018, Luitingh-Sijthoff
Spanning - Young adult
Gevarenzone
2016, Clavis
Spanning - Young adult
Kwaad Bloed
2015, Clavis
Spanning - Young adult
Gebroken
2014, Clavis
Spanning - Young adult

Media

Openbare lezingen

10-04-2025 Stichting Vrienden van de Voorster Openbare Bibliotheken , Marktplein 11, Twello (Organisatie)

Bekroningen

Nominatie "Beste Young adult thriller" (Hebban) 2014