Jennefer Mellink

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Frank Boots
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Young adult - Spanning - Kort verhaal - Kinderboek - Jeugdboek

Thema's
Vriendschap - Rouw - Psychologie - Pesten - Misdaad - Familie - Europa

Subthema's
Moord, Verdachte omstandigheden, Misleiding, Vertrouwen, Studenten, Jongeren, Schoolvakantie

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Presentatie - Lezing - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde)

Campagnes
Jonge Jury 2021

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen

Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) is opgegroeid in Leusden. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende young adult thriller die lovend werd ontvangen. Gebroken werd genomineerd als beste young adult thriller van het jaar (Hebban, 2014). Haar tweede young adult thriller Kwaad bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016.
Vermoorde onschuld (mei 2018, Luitingh-Sijthoff) is Jennefers vierde boek: een waanzinnig spannende psycholigische young adult thriller voor jongens én meiden! In het voorjaar van 2020 verscheen Opgepast! bij Uitgeverij Kluitman; een spannende novelle voor jongeren. In augustus 2020 verscheen wederom een psychologische young adult thriller met de titel Genadeloos.

In mei 2021 verschijnt haar eerste thriller voor volwassenen.

Ze schrijft ook columns en korte (spannende) verhalen die zijn verschenen in diverse verhalenbundels en tijdschriften. Ook heeft ze zes jaar boekrecensies geschreven voor Hebban/Crimezone. Jennefer wandelt graag met haar hondje door de natuur en houdt ook van lezen, fitness en reizen. 

Jennefer is young adult boeken gaan schrijven omdat ze van mening is dat jongeren meer zouden moeten lezen. Lezen is ontzettend leuk, als je maar het juiste boek in handen hebt! Ze probeert jongeren te overtuigen van het feit dat lezen niet alleen heel ontspannend, maar ook erg leerzaam is. Haar boeken worden door jongeren en volwassenen gelezen.

Tijdens lezingen vertelt ze over hoe ze schrijfster is geworden, (het ontstaan van) haar boeken, korte verhalen en indien gewenst geeft ze leerlingen een (schrijf)opdracht. Er mogen tussendoor en achteraf altijd vragen worden gesteld.

Omdat Jennefer veel (korte) spannende verhalen heeft gepubliceerd in verhalenbundels, is het ook mogelijk om haar te boeken voor een workshop “(korte) spannende verhalen schrijven”. Tijdens deze workshop legt ze onder andere uit hoe je de spanning opbouwt in verhalen en vervolgens mogen de cursisten/leerlingen zelf aan de slag. Enkele (gedeeltes uit) verhalen zullen met de hele groep/klas besproken worden zodat iedereen iets van elkaar kan opsteken. Jennefer geeft workshops aan leerlingen van de bovenbouw en volwassenen.

Publicaties

Genadeloos
2020, Luitingh-Sijthoff
Young adult - Spanning
Opgepast!
2020, KLUITMAN
Novelle - Young adult - Spanning
Vermoorde Onschuld
2018, Luitingh-Sijthoff
Young adult - Spanning
Gevarenzone
2016, CLAVIS
Young adult - Spanning
Kwaad Bloed
2015, CLAVIS
Young adult - Spanning
Gebroken
2014, CLAVIS
Young adult - Spanning

Media

Bekroningen

Nominatie "Beste Young adult thriller" (Hebban) 2014
Jonge Jury leestip 2021