Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Bente Pompen
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Spanning - Young adult

Thema's
Familie - Liefde - Misdaad - Natuur - Pesten - Rouw - Vriendschap

Subthema's
moord, loverboys, jongeren, verraad, wraak, pesten, drugsdeal, ontvoering, ballet, fantasie, social media, stalker, magie, zelfvertrouwen, omgaan met verlies en rouw

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Jonge Jury 2022 - Kinderboekenweek 2022

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Als kind was ik al gek op spannende verhalen. Inmiddels ben ik auteur van meerdere YA-thrillers en werd van mijn debuut Fataal spel de optie op de filmrechten verkocht. Mijn thriller Je hebt één nieuwe volger stond op de shortlist voor de Prijs van de Jonge Jury 2021.

Ook ben ik kinderboekenauteur. Het eerste deel in de Lúcia Flores-reeks, Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers, is in 2021 verschenen en dit jaar verschijnen Lúcia Flores en de behekste kermis (mei 2022) en Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek (najaar 2022). Als Schoolschrijver heb ik al heel wat kinderen enthousiast mogen maken. Onder 'Documenten' kun je ook een leesfragment van het kinderboek vinden en het themaprogramma voor de Kinderboekenweek 2022.

Mijn kinderboeken zijn voor de leeftijd 8+ en mijn YA-thrillers voor 14+ (maar ze worden ook al gelezen in de brugklas). Dat betekent dat je mij kunt boeken voor de volgende groepen:

Basisschool: middenbouw en bovenbouw

Middelbare school: onderbouw, middenbouw en bovenbouw

Interactief en fantasievol

In mijn gastlessen stel ik soms gekke vragen aan de leerlingen, en natuurlijk vertel ik ook heel veel over mezelf. Tijdens een lezing vertel ik over mijn boeken, waarom ik graag schrijfster wilde worden en welke verhaallijnen gebaseerd zijn op iets wat ik echt heb meegemaakt. Soms vind ik het ook leuk om een hele korte workshop hieraan toe te voegen. Dit is afhankelijk van hoelang een bezoek aan de klas duurt. Bij 40 tot 45 minuten is daar bijvoorbeeld weinig tijd voor, maar bij 50 tot 60 minuten is dat wel goed mogelijk. Ook is dit afhankelijk van de grootte van de groep. Op de basisschool kan dit een creatieve teken- of schrijfopdracht zijn die te maken heeft met mijn kinderboekenreeks Lúcia Flores en op de middelbare school is dit een korte schrijfopdracht a.d.h.v. een foto van een verlaten ruimte. Zo worden leerlingen geprikkeld om ook zelf hun fantasie te gebruiken, en hier komt altijd iets heel leuks of iets heel spannends uit. Nog leuker is het dan als leerlingen hun tekeningen en verhalen presenteren aan de rest van de klas.

Voorbereiding

Een gastles verloopt het soepelst wanneer er een goede voorbereiding is. Laat de leerlingen mijn website zien, of laat ze alvast een kijkje nemen op mijn socialmediakanalen. Zo weten ze wie er in de klas komt en kunnen ze van tevoren wat vragen bedenken die ze mij tijdens het schoolbezoek willen stellen. Op mijn YouTube-kanaal zijn heel wat video’s te vinden waarin ik over mijzelf en over mijn boeken vertel. Ook is het leuk als ze al een stukje hebben gelezen van een van mijn boeken. De leerkracht kan bijvoorbeeld voor mijn komst een hoofdstuk voorlezen en lesmateriaal gebruiken, te vinden op mijn website.

 


 

Publicaties

Gegijzeld
2021, KLUITMAN
Young adult - Spanning
Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers
2021, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Je hebt één nieuwe volger
2020, Clavis
Spanning - Young adult
Dubbelleven
2020, Clavis
Spanning - Young adult
Dance or Die
2019, Clavis
Spanning - Young adult
Break a Leg
2019, Clavis
Spanning - Young adult
Truth or Dance
2018, Clavis
Spanning - Young adult
Fataal spel
2018, Clavis
Spanning - Young adult
Hij is van mij
2015, Uitgeverijen overig
Spanning - Young adult
Blindelings
2015, Uitgeverijen overig
Spanning - Young adult

Media

Openbare lezingen

23-09-2022 Noord Oost Brabantse Bibliotheken Uden , Mondriaanplein 16, Uden (Organisatie)
24-09-2022 Librisboekhandel Buitelaar , Grotemarkt 11, Breda (Organisatie)

Bekroningen

Shortlist Beste Young Adult-boek 2019
Beste Young Adult Nederlandstalig 2019