Margje Woodrow

Geboortedatum 15-04-1975

Website https://www.margjewoodrow.nl
Facebook https://www.facebook.com/margjewoodrow

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
15-04-1975

Website
https://www.margjewoodrow.nl
Facebook
https://www.facebook.com/margjewoodrow

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Spanning - Young adult

Thema's
Familie - Misdaad - Pesten - Psychologie - Rouw - Vriendschap

Activiteiten
Lezing - Presentatie - Workshop/masterclass

Campagnes
Literatour 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs

Jarenlang ben ik met veel plezier leerkracht geweest van groep 8. 'Jij bent net Mees Kees' zeiden mijn leerlingen vaak. Echt, dit was het mooiste compliment dat ik me kon wensen.
Nu richt ik me volledig op het schrijven van jeugdthrillers en het geven van lezingen/workshops op middelbare scholen. Een geweldige combinatie dus van twee dingen waar ik het liefst mee bezig ben: schrijven en in gesprek gaan met jeugd.
Examendeal, Geraakt, Kater,Verwoest ,Snitch en Buitenspel; ik schrijf graag spannende en real life boeken waarin de personages voor onmogelijke keuzes komen te staan. De gevolgen van bepaald gedrag, de manier van omgaan met elkaar; ik verwerk het graag in mijn boeken. Na zes boeken hoor ik vaak terug dat de situaties en personages levensecht zijn. 'Het zou zomaar echt kunnen gebeuren. Op school, thuis of in een andere setting.'
Mijn lezingen zijn interactief. Natuurlijk vertel ik over de split second keuzes uit mijn eigen jeugd die niet altijd even handig uitpakten en waarom ik deze gebruik in mijn boeken. Ik leg de leerlingen dilemma's voor. Stel je voor dat... Wat zou jij dan doen? De meest eerlijke en pure reacties vanuit het eerste gevoel komen dan naar voren. Door middel van een korte opdracht trigger ik de leerlingen hun zintuigen in te zetten. Wat zie, hoor, proef ruik en voel je als je in een koelcel, bos of kelder zit? 
Ook checken we aan de hand van een scene uit een van mijn boeken of de leerlingen feeling hebben om verhalen te maken. Voor Netflix, videoland of een boek.
Tijdens een workshop gaan de leerlingen in groepjes aan de slag om een moodboard voor hun thriller te maken. Ze krijgen een groot bord, personages, krantenkoppen, politielint, stiften, punaises, scharen en lijm. Ongelooflijk hoe er in een uur spannende en originele jeugdthrillers ontstaan. 
Via de website van bibliotheek.nl kunnen leerlingen mijn boeken lenen en lezen.
Via mijn website www.margjewoodrow.nl kunnen leerlingen leesfragmenten downloaden.
 

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen

Publicaties

Buitenspel
2019, Uitgeverij De Fontein
Spanning - Young adult
Snitch
2018, Uitgeverij De Fontein
Young adult
Verwoest
2017, Uitgeverij De Fontein
Spanning - Young adult
Kater
2015, Gottmer Uitgevers Groep
Proza - fictie
Geraakt
2014, Gottmer Uitgevers Groep
Roman - Thriller - Proza - fictie
Examendeal
2013, Gottmer Uitgevers Groep
Roman - Proza - fictie

Media

Bekroningen

Shortlist Jonge Jury 2019