Jonge Jury


De campagne van de Jonge Jury begint al in het najaar, als de groslijst online komt; een lijst met alle Nederlandstalige jeugdboeken uit 2023. Deze wordt tot het einde van het jaar wekelijks bijgevuld, totdat er 11 leestips bekend worden gemaakt door het Jury Boekgenootschap.

Jouw favoriete boek 

Deze campagne is dé kans voor iedereen tussen de 12 en 16 jaar om zijn of haar mening te geven over alle boeken die het jaar ervoor verschenen zijn. Zo kan jij er misschien wel aan bijdragen dat jouw favoriete boek in de prijzen valt! De campagne Jonge Jury wordt georganiseerd door Stichting Lezen, in samenwerking met Passionate Bulkboek. Lees meer op jongejury.nl.

Boek een auteur van de groslijst

De Jonge Jury Boekgenootschap heeft de groslijst vast onder de loep genomen en selecteerde elf 'Leestips'. Nodig één van de auteurs uit voor een bezoek aan uw school. Denk bijvoorbeeld aan een van de Leestip-auteurs: Els Beerten (geen online profiel), Astrid BoonstoppelMartine Kamphuis, Marco Kunst, Elin Meijnen, Cis Meijer, Marloes Morshuis, Rima Orie of Elvin Post