toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Young adult

Thema's
Duurzaamheid - Familie - Feminisme - Geld - Gezondheid - Klimaatverandering - LHBTI - Liefde - Muziek - Onderwijs - Ouderschap - Vriendschap - Vrijheid

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - Schrijfopdracht - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Jonge Jury 2024

Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Als meisje las Elin Meijnen (1971) alles wat los en vast zat. Je kon haar uittekenen met een boek op schoot. Ze studeerde Nederlands in Amsterdam en werkte bij een uitgeverij van jeugdboeken. Zo bleef ze een lezer van jeugdliteratuur en Young Adult. Inmiddels staat ze als docent Nederlands voor de klas en deelt ze haar liefde voor lezen én haar halve bibliotheek met haar leerlingen.

Huisje 13 verscheen juli 2022 en is leestip bij De jonge jury 2023! 

De tweede stem won de Jonge Jury debuutprijs in 2022. Het is Een verhaal over een meisje dat haar plek zoekt in de wereld. ‘Ik zie veel jongeren die verlegen zijn, zich alleen voelen, worstelen met wie ze zijn en met de verwachtingen van anderen. Ik wil hen bemoedigen en ze opstoken hun eigen weg te gaan.’ Elin haalt haar inspiratie uit haar dagelijkse omgang met jongeren, uit series en haar eigen jeugd.

Naast lesgeven op de leukste school van Nijmegen is Elin zangeres, houdt ze van koken en natuurlijk van lezen!

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • Leesmotivatie
  • De schrijver/illustrator vertelt
  • Praktisch aan de slag
  • Vakoverstijgend lezen

Publicaties

Huisje 13
2022, Blossom Books
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
De tweede stem
2021, Blossom Books
Proza - fictie

Media

Bekroningen

Jonge Jury Debuutprijs 2022