Nederland Leest


Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de bibliotheek, hét centrum voor ontmoeting en gesprek. Het thema van Nederland Leest voor 2020 sluit daar perfect bij aan: Kleine geschiedenis, grote verhalen.

In november leest heel Nederland één boek: Het zwijgen van Maria van Judith Koelemeijer. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijgt u in november cadeau van de bibliotheek. Wilt u met de auteur in gesprek gaan over het verhaal? Via De Schrijverscentrale is Judith aan te vragen voor lezingen en signeersessies tijdens Nederland Leest.

Nederland Leest Junior

Dit jaar staat het boek Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels centraal tijdens Nederland Leest Junior. Met de hele klas dit boek lezen biedt een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan over familie en de geschiedenis van je omgeving. Martine en Karlijn zijn via De Schrijverscentrale uit te nodigen voor bezoeken aan scholen.

Nederland Leest is een initiatief van de CPNB in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken). Kijk op www.nederlandleest.nl voor meer informatie.


vraag direct aan

of bel ons voor een adviesBlijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief