Fictieschrijver - Scenarioschrijver

Genre
Graphic novel - Kinderboek - Strip - Jeugdboek

Thema's
Humor - Pesten - Vriendschap - Muziek

Subthema's
Liedjes schrijven - Talenten - Lichamelijke handicap - Dagboek
Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

-> Wil je snel een idee krijgen van wat Tineke in jouw klas kan doen? Scroll dan naar de pdfjes met lesideeën onderaan dit profiel.
-> Wil je voorafgaand aan het bezoek aan de slag met een leuke schrijfopdracht? Klik dan op de lesbrief 'schrijven over vriendschap'. 
-> Wil je een recensie lezen van 'Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom)? Ga dan naar de site van Leesbevordering in de klas. 


Tineke werd geboren in een piepklein dorpje met 150 inwoners. Toen ze tien jaar was, gaf ze daar al haar eigen stripblad uit - met maar liefst 4 abonnees! Het schrijven bleef. Eerst als tekstschrijver bij communicatiebureaus, daarna schreef ze als juf verhalen voor de kinderen in haar klas, en uiteindelijk voor álle kinderen omdat ze boeken ging schrijven. De liefde voor strip is nooit overgegaan, ze schrijft dan ook nog steeds stripscenario's, onder andere voor maandbladen Wild van Freek en Okki. En inmiddels ook korte verhalen voor bladen in Vlaanderen.

Sinds 2015 bezoekt ze als schrijver graag scholen en bibliotheken om kinderen enthousiast te maken over lezen én schrijven. Ze heeft verschillende activiteiten ontwikkeld bij haar boeken die ze met de kinderen in de klas doet. Bijvoorbeeld een mini-workshop over talenten ontdekken bij haar boek Robbie's Songboek, dat over een talentenjacht gaat. Of zelf schrijven, net als Bo & Tom, in Het (on)gewone verhaal van Bo & (Tom). Ze doet dat voor groep 6,7,8, maar ook voor de onderbouwers van het VMBO.

Tineke vertelt ook graag over het geheim van een goed stripscenario, of kort verhaal. Ze heeft gerichte opdrachten waarmee elk kind een eigen strip of kort verhaal kan schrijven.

Tineke woont in Nijmegen en heeft twee kinderen, twee katten, twee Volvo's en één man. 

Publicaties


Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom)
2018, Van Holkema & Warendorf
Kinder- of jeugdboek

Robbie's Songboek
2015, Veltman
Kinder- of jeugdboek


Media

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief