Kennis en Inspiratie - Scholen - Organisaties 22-03-2023 | Door Redactie

Tips voor de Kinderboekenweek 2023

Tips voor de Kinderboekenweek 2023

Samen met een auteur tekenen, schrijven en praten over thuis? Dat kan! Bij mij thuis is het thema van de Kinderboekenweek 2023 en onze auteurs komen graag langs. Om voor te lezen, maar zeker ook om met kinderen te praten over hoe het er bij hen thuis uitziet. Neem eens een kijkje in ons schrijversbestand en filter op 2023 Kinderboekenweek Bij mij thuis. Of lees onze tips hieronder!

Benieuwd naar de kosten? Bereken ze in onze rekentool

Mathilda Masters

Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef Matilda Masters het boek 77 Superslimme Dingen die je moet weten over Mijn Thuis en die van jou. In een interactieve quiz leren de kinderen dat niet alle bruisjurken wit zijn, dat we minder aan eten uitgeven maar toch meer eten, dat ook termieten wolkenkrabbers met airco bouwen en nog veel meer. 

Erik de Graaf

Kleine momenten van geluk kunnen een gewone dag een bijzondere dag maken. Stripmaker Erik de Graaf laat kinderen vanaf 7 jaar ontdekken dat klein geluk (en soms klein verdriet) vaak dichtbij huis ligt. Samen met de kinderen gaat hij creatief aan de slag om hun geluksmomentjes vast te leggen.

Dankzij het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zijn Stripmakers in 2023 tegen een gereduceerd tarief te boeken. Informeer hiernaar bij onze bemiddelaars.

Chee Han & Reza Kartosen Wong

De boeken van Chee Han & Reza Kartosen Wong gaan over eten en hoe verschillend dat kan zijn afhankelijk van je thuis. In Waar is mijn noedelsoep? Gaat Sam-Ming op zoek naar zijn lunch en maakt kennis met allerlei heerlijke gerechten van over de hele wereld. Gebakken rijst met van alles en nog wat gaat over Yuna die meedoet aan een kookwedstrijd op school. Dit boek is ook een Kinderboekenweek-thematitel voor groep 1/2. Reza en Chee Han komen graag samen of apart voorlezen en vertellen. 

Barbara Scholten

Barbara Scholten vertelt in haar programma ‘Bij mij thuis op de woonboot’ om op een boot te wonen. Ze leest voor uit de boeken over De Woonbootbende en speelt het grappige Woonbootbendespel. Bij het boek Oma Luchtbuks heeft zij het programma ‘Bij mij op de camping’ met een spel dat net zo bijzonder is als Oma Luchtbuks zelf. 

Aby A. Hartog

Net als schrijver en tekenaar Aby A. Hartog houden de kinderen in zijn boeken wel van fratsen. Tijdens een vrolijk en fantasierijk bezoek praten de kinderen over welke fratsen je thuis kunt uithalen en welke beter niet (oefenen voor als je bij de brandweer gaat bijvoorbeeld, een voorstelling geven met voetballen of je muren verven met jam). Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.