Boekenweek van Jongeren

De Boekenweek van Jongeren inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. Het motto is dan ook: dit wil jij lezen!

Dit jaar vindt de Boekenweek van Jongeren van 16 t/m 25 september plaats. Tijdens deze week is de bundel 3PAK gratis verkrijgbaar.

3PAK

Elk jaar tijdens de Boekenweek van Jongeren wordt de bundel 3PAK uitgegeven. Deze bundel wordt geschreven door drie topauteurs. Dit jaar zijn dat Chinouk Thijssen, Daan Heerma van Voss en Gershwin Bonevacia. Thijssen en Heerma van Voss schrijven een kort verhaal en Bonevacia een gedichtencyclus. Het is voor het eerst dat een dichter meewerkt aan 3PAK. 

De auteurs van 3PAK zijn uit te nodigen voor een bezoek bij u op school in de Boekenweek van Jongeren. Aanvragen hiervoor kunnen het beste voor de zomervakantie worden ingediend. 

Daarnaast doen de auteurs van 3PAK mee met de Literatour in februari 2023.

 

Voor informatie over andere acties en evenementen, kijk op Boekenweek van Jongeren.


De Boekenweek van Jongeren wordt georganiseerd door De Schrijverscentrale, Stichting CPNB en Stichting Lezen. NBD Biblion is sponsor. De Boekenweek van Jongeren wordt ondersteund door haar partners: de lesmethode Talent van Malmberg, CJP, Koninklijke Bibliotheek, het Nederlands Letterenfonds, Stichting de Versterking, Taalblokken en Fonds 21

Logo NBD


Logo CPNB  Logo Stichitng Lezen   Logo De Schrijverscentrale


Logo Malmberg Talent  Logo CJP  Logo Letterenfonds  Logo Stichting de Versterking  Logo Fonds21

Koninklijke Bibliotheek