Literatour

Literatour is de schrijverstournee langs middelbare scholen, dit schooljaar van 13 t/m 17 februari 2023. Auteursbezoeken dragen bij aan de leeslust van scholieren, blijkt uit onderzoek. Dus een uitgelezen kans om daar op uw school aan mee te doen.

Een team van 20 bekende schrijvers staat in de startblokken om tijdens De Literatour langs 100 scholen in Nederland te toeren. Daar gaan ze met leerlingen van vmbo, havo, vwo en mbo van 14 t/m 18 jaar in gesprek over het lezen en schrijven van boeken. 

De schrijvers van 3PAK zullen deelnemen, en van drie auteurs die de vorige keer meededen kunnen we nu al bekendmaken dat ze weer mee zullen doen. De overige deelnemers worden na de zomervakantie bekendgemaakt.

Deze schrijvers doen mee met Literatour:

Gershwin Bonevacia (3PAK auteur)
Khalid Boudou
Anne Eekhout
Daan Heerma van Voss (3PAK auteur)
Elten Kiene
Chinouk Thijssen (3PAK auteur)


(de overige 14 namen volgen later!)

 

Deelnemen

 

De inschrijfperiode voor De Literatour 2023 begint tijdens de Boekenweek van Jongeren. Inschrijven kan van 16 september t/m 31 oktober 2022. De Boekenweek van Jongeren is een goede gelegenheid om met uw leerlingen in gesprek te gaan over het uitnodigen van een auteur tijdens De Literatour. Na de zomervakantie komt op deze pagina meer informatie te staan over de manier waarop wij u daarbij willen ondersteunen.
Ook staat hier dan informatie over de manier waarop u zich voor deelname kunt inschrijven.

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief voor het Voortgezet Onderwijs wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Voor informatie over andere acties en evenementen, kijk op Boekenweek van Jongeren.


De Literatour wordt georganiseerd door De Schrijverscentrale, Stichting CPNB en Stichting Lezen. NBD Biblion is sponsor. De Boekenweek van Jongeren wordt ondersteund door haar partners: de lesmethode Talent van Malmberg, CJP, Koninklijke Bibliotheek, het Nederlands Letterenfonds, Stichting de Versterking, Taalblokken en Fonds 21

Logo NBD


Logo CPNB  Logo Stichitng Lezen   Logo De Schrijverscentrale


Logo Malmberg Talent  Logo CJP  Logo Letterenfonds  Logo Stichting de Versterking  Logo Fonds21

Koninklijke Bibliotheek

 

vraag direct aan

of bel ons voor een advies