Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Sharon Jane
toon meer

Acteur - Dichter - Slamdichter - Spoken word-artist - Theatermaker

Genre
Po√ęzie - Spoken Word - Young adult

Thema's
Filosofie - Geschiedenis - Identiteit - Kolonialisme - Kunst - Slavernij - Suriname - Vrijheid

Activiteiten
Internetactiviteit - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Senioren - Volwassenen

Gershwin Bonevacia is dichter, schrijver en performer. Van maart 2019 tot januari 2022 was Gershwin stadsdichter van Amsterdam, en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic door er inmiddels meer dan 6000 exemplaren van te verkopen. In 2021 verscheen zijn nieuwe dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang uit bij uitgeverij Das Mag en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word artiest Amanda Gorman.

Met zijn kenmerkende manier van voordragen is hij regelmatig onderdeel van culturele programma’s.

Zijn stormachtige opkomst als dichter ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot vindingrijke woordkunstenaar. In 2022 was Gershwin een van de schrijvers van ‘3PAK’, het gratis geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Het was de eerste keer dat er een dichter meewerkt aan ‘3PAK’.

In 2023 staat hij in het theater met de voorstelling Terug naar Prinsenplein, verschijnt er een stadsdichters bundel, en werkt hij aan een album. Stay tuned!

 

Publicaties

Toen ik klein was, was ik niet bang
2021, Das Mag
Ik heb een fiets gekocht
2019, Das Mag

Openbare lezingen

13-02-2024 Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp , Assumburg 10, Hoofddorp (Organisatie)

Bekroningen

Lettertype 2013