Boek een Dichter | Po√ęzieweek

Boek nu een dichter met een aantrekkelijke korting

 

Zoekt u een dichter of spoken word-artiest die uw publiek, leden, leerlingen, studenten of klanten kan verwonderen, ontroeren of verrassen met poëzie?

Met de actie ‘Boek een dichter’ van De Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds kunnen scholen (basis-, voortgezet en hoger onderwijs), bibliotheken, boekhandels, theaters en festivals één of meer dichters tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief boeken voor een lezing of workshop in de periode van 1 januari t/m 3 februari 2021, in aanloop naar en tijdens de Poëzieweek. Met een extra korting voor online dichtersbezoeken!

Wilt u een dichter uitnodigen maar weet u nog niet precies met welke coronamaatregelen u rekening moet houden? Wij nemen graag de tijd om verschillende scenario’s met u door te nemen, zoals de mogelijkheid voor een online of hybride bezoek via ons programma Schrijver op je scherm. We denken kortom graag met u mee, ook bij het kiezen van een woordkunstenaar die past bij uw publiek!

Thema: 'SAMEN'

Het thema van deze negende Poëzieweek is 'Samen'. Want poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. Het Poëziegeschenk wordt deze keer dan ook geschreven door twee dichters, Rodaan Al Galidi en Maud Vanhauwaert. Ook zij zijn bij ons te boeken met de speciale Boek een dichter-korting. 

Welke dichter kiezen?

Naast de dichters uit de bundel kunt u ook andere Nederlandse en Vlaamse dichters, spoken word-artiesten en poetry slammers boeken. We adviseren u graag bij het kiezen van een dichter die past bij uw doelgroep. Alvast enkele tips:

Primair Onderwijs

Voortgezet onderwijs

Volwassenen

In ons auteursbestand kunt u onder genre ‘poëzie’ en campagne ‘Boek een dichter | Poëzieweek’ zoeken naar dichters. Advies nodig? Bel of mail ons en wij zoeken met u naar een geschikte dichter voor uw doelgroep. 

Over de Poëzieweek

De Poëzieweek 2021 start in Nederland en Vlaanderen op donderdag 28 januari met Gedichtendag, en loopt door tot en met woensdag 3 februari. Onder het thema ‘samen’ doen verschillende literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels en media mee. Op poezieweek.com kan tot 15 november campagnemateriaal worden besteld door scholen, bibliotheken en boekhandels. Op www.poezieweek.com kunt u vanaf 1 december 2020 ook gratis lesmateriaal voor verschillende leeftijden en onderwijsniveaus downloaden.

*De korting kan niet worden gecombineerd met de subsidie voor spoken word-artiesten.

 


                

bel ons voor een advies