Joost van Kersbergen

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Koko Exg
toon meer

Spoken word-artist

Genre
Spoken Word

Thema's
Diversiteit - Familie - Filosofie - Humor - Liefde - Misdaad

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Jurylidmaatschap - Presentatie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

“De wereld bestaat uit verhalen”

Joost van Kersbergen is woordkunstenaar; hij werkt met ‘de breedste zin van het woord’. Met wortels in Hiphop ontwikkelde hij zijn liefde voor het vertellen en overdragen van verhalen in een multidisciplinair kunstenaarsschap. Hij vertelt, rapt, maakt liedjes, spoken word performances, interactieve installaties en voorstellingen, en schrijft poëtische impressies bij evenementen en gelegenheden. Hij speelde onder andere op Oerol, de Parade en Lowlands en was een aantal jaar huisdichter van het radioprogramma Spoken op FunX.

Een rode draad in Joost zijn werkzaamheden is onderwijs. Hij geeft al meer dan twintig jaar gepassioneerd les aan- en coacht , zowel beginnende als gevorderde schrijvers en performers.

Momenteel is Joost artist in residence op de Johan de Witt scholengroep in Den Haag, en geeft hij les in creatief schrijven op Rockacademie van Fontys Hogeschool in Tilburg, een vak waarvoor hij tevens de leerlijn ontwikkelde.