Ons aanbod

Middelbaar beroepsonderwijs

Middelbaar beroepsonderwijs
Diverse schrijvers bieden verschillende soorten activiteiten aan voor mbo-opleidingen. Ze komen graag langs voor bijvoorbeeld inspirerende en interactieve gastlessen of workshops. In ons schrijversbestand vindt u verschillende soorten auteurs.

Advies en maatwerk
De specialisten van de Schrijverscentrale vertellen u welke schrijvers de uitdaging aangaan om uw studenten het plezier in lezen te laten (her)ontdekken. We adviseren u graag over de invulling van het schrijversbezoek, bijvoorbeeld een bezoek aan klassen om de studenten te inspireren tot lezen, een debat over een maatschappelijk actueel thema of een workshop schrijven of spoken word. U kunt een schrijver uitnodigen voor het vak Nederlands, burgerschapsonderwijs of andere vakken. Ook kunnen we meedenken over een schrijver die goed aansluit bij de vakrichting van uw studenten.  

Via de Schrijverscentrale kunnen schrijvers het hele jaar door worden uitgenodigd. Het bezoek kan gekoppeld worden aan een speciale campagne, zoals de verhalenwedstrijd Er was eens. Of boek tijdens de Boekenweek van Jongeren een schrijversbezoek voor de Literatour, een uitgelezen kans om met uw studenten in gesprek te gaan over het lezen en schrijven van boeken.

Deze pagina wordt in de toekomst verder aangevuld.