Schrijvers over thema's 18-09-2023 | Door Redactie

Zet creativiteit in voor de toekomst van Nederland

Zet creativiteit in voor de toekomst van Nederland

Fotograaf Salar Ashari

Zet creativiteit in voor toekomst van Nederland

 

Blik op het manifest van KNAW, Waag Future Lab en de Federatie Creatieve Industrie namens Kunsten'92

 Onze samenleving staat gezamenlijk voor grote uitdagingen die om veel aandacht vragen. We hebben daar onze kunstenaars, filosofen en schrijvers voor nodig! Als Schrijverscentrale staan wij pal achter het manifest Zet creativiteit in voor de toekomst van Nederland dat KNAW, Waag Future Lab en de Federatie Creatieve Industrie namens Kunsten ’92 hebben geschreven. 
 
Met ons programma Schrijvers over Thema’s maken wij hier al de slag naar de praktijk. 

Schrijvers over Thema's 

Bij de Schrijverscentrale zijn we overtuigd van de kracht van schrijvers en filosofen, die met hun scherpe geesten als onafhankelijke denkers een bijdrage leveren aan het beleid van organisaties en bedrijven. Met het programma Schrijvers over Thema’s geven wij schrijvers een grotere stem in het maatschappelijk debat en verbinden wij organisaties en bedrijven met bekroonde auteurs, dynamische sprekers en veelzijdige denkers. 
 
Denk hierbij bijvoorbeeld aan een filosoof die meedenkt met nieuwe gebiedsontwikkelingsprojecten, een schrijver die als luisterend oor een terugkoppeling geeft in de vorm van een gesproken column na een debat of bijeenkomst, of een schrijver als spreker, met een unieke blik op het thema dat uw organisatie of bedrijf hoog op de agenda heeft staan.

Praktijkvoorbeelden

Onlangs sprak filosoof Daan Roovers op het regiocongres van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Ze verzorgde daar de key note speech en nam deel aan een parallelsessie. Zie hier het artikel over deze bijeenkomst in het VNG Magazine van afgelopen zomer. 
 
Eerder waren Suzanna Jansen, Alex Boogers en Abdelkader Benali ook sprekers bij gemeentes, overheden en onderwijsinstellingen. Lees hier de verhalen ter inspiratie.
 
Wil je op de hoogte blijven van ons programma en geïnspireerd worden door de schrijvers uit ons bestand? Schrijf je dan vooral in voor onze nieuwsbrief (vink Schrijvers over Thema's aan) en volg ons op Linkedin.