Mediakit

Onderzoek opbrengsten auteursbezoek basis- en voortgezet onderwijs

Dichter bij de schrijver, dichter bij lezen (2018) (pdf)

Omschrijving van de organisatie


Over de Schrijverscentrale

De Schrijverscentrale bevordert de leescultuur in Nederland. Wij zetten al onze kennis en kunde in om verhalen te verspreiden, door te bemiddelen bij auteursbezoeken in het hele land. Zo maken we literatuur breed zichtbaar en stimuleren we het lezen.

Door te lezen begrijp je de wereld beter. Verhalen bieden houvast, geborgenheid en zicht op nieuwe werelden. Verhalen zorgen ervoor dat je even in een andere wereld stapt, om daarna - een ervaring en nieuwe perspectieven rijker - terug te keren in die van jezelf. Elke ontmoeting met een auteur geeft inspiratie tot lezen of verdiept het lezen.

De diverse groep literaire makers die via de Schrijverscentrale op pad gaat bestaat uit schrijvers, stripmakers, spoken word-artiesten en illustratoren. Zij ontmoeten hun lezers overal: op scholen, in bibliotheken, in boekhandels, bij bedrijven en bij overheidsinstellingen. Via de Schrijverscentrale bereikt de literatuur iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, opleiding, geaardheid, beperking, geloofsovertuiging of politieke overtuiging.

Jaarverslagen
 
Logo's De Schrijverscentrale

Draaiboeken lezingen

De draaiboeken voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenen vindt u hier.
Kijk hier voor het draaiboek voor lezingen voor volwassenen. De handleidingen met praktische tips voor online bezoeken staan hier.

Brochure scholen

Download hier onze scholen brochure of bekijk hem hier online.

Rechtenvrij beeldmateriaal
 
Video's over De Schrijverscentrale